Als het verleden weigert je te laten gaan


Jerrad Hoff - Zon van de nacht

Zon van de nacht is het eerste deel van de thrillerserie over Madeline Dawson.

Tijdens een winterse nacht verliest een jonge vrouw door een auto-ongeluk haar geheugen waardoor ze noodgedwongen een nieuw bestaan moet opbouwen in het barre noorden van Idaho.

Geplaagd door afschuwelijke nachtmerries, morbide gedachten en een stem in haar hoofd, begint Madeline gaandeweg steeds meer te beseffen dat ze allerminst de vrouw is die zijzelf, en met name haar nieuwe omgeving, denkt te zijn.

Wanneer de door haar ingehuurde privédetective ontdekkingen doet over haar nachtmerries en vervolgens over haar leven vóór het ongeluk, blijkt dat zij haar verleden niet met zijn hulp heeft gevonden, maar dat het verleden haar nooit uit het oog heeft verloren.

Dat verleden maakt Madeline duidelijk dat ze nog steeds een beslissende rol speelt in een levensgevaarlijk plan om de naderende dreiging van wereldwijde conflicten en chaos af te wenden.

Weigeren is een optie. Behalve als bepaalde personen uit Madeline’s nieuwe leven haar echt dierbaar zijn…

 

"Het is aardedonker. Dan bewegen er lichtkegels van zaklantaarns onrustig door de nacht. Schimmen naderen. Ik hoor stemmen, onverstaanbaar geroep. En ik hoor gehuil. Hartverscheurend, radeloos gehuil van een vrouw."

Madeline, Zon van de nacht

Wat de lezers hebben te zeggen

Heb je het boek ook gelezen en wil je jouw mening delen? Stuur die dan via het contactformulier!

Jerrad Hoff is (nog) niet zo’n bekende naam in het Nederlandse thrillerlandschap, maar wellicht komt daar met deze boeken verandering in. Hoff verdient het om door een groot publiek ontdekt te worden!
thrillzone.nl
thrillzone.nl

Lees hier de volledige recensie op thrillzone.nl

Een evenwichtige verhaalopbouw, vergt hier en daar enige inspanning om droom en realiteit van hoofdpersoon te herkennen. Geen doorsnee thriller. Vraagt om een vervolg door het open einde.
NBD Biblion
NBD Biblion
Er is geen twijfel over mogelijk. Dit is een echte vrouwenthriller. Veel vrouwenthrillers zijn psychologische thrillers. Je ziet maar weinig actiethrillers in dit genre. Zon van de nacht is een uitzondering op deze regel. Het boek is spannend, sensueel en mysterieus. Een boek dat je absoluut een kans moet geven.
vrouwenthrillers.nl
vrouwenthrillers.nl

Lees hier de volledige recensie op vrouwenthrillers.nl

Het hoofdpersonage Madeline werd ijzersterk neergezet en was een krachtige persoonlijkheid die maakte dat ze geloofwaardig was en je meesleurde in haar verhaal. Dit was een goed geschreven boek dat je vlot meesleurde in het verhaal, erg professioneel afgewerkt.
thrillerlezers
thrillerlezers

Lees hier de volledige recensie op thrillerlezers.blogspot.com

Een geweldige thriller vol gruwelijke details en vanuit een heel ander perspectief! Jerrad Hoff heeft weer een prachtig boek geschreven met een verhaal vol dynamiek dat je niet onberoerd laat tijdens het lezen dan wel erna! Een aanrader voor thriller liefhebbers die houden van gruwelijke details en morbide gedachten en zij die even net iets anders willen lezen dan de gebruikelijke ‘moordenaar versus held’ thrillers.
bookaddictnl
bookaddictnl

Lees hier de volledige recensie op bookaddict.nl

Of lees hier de volledige recensie op hebban.nl

De schrijfstijl van Jerrad leest erg prettig en vlot, hierdoor houdt het boek een goed tempo. Het is een ontzettend mooie stijl met een mooie woordkeuze zonder dat het onduidelijk, langdradig of ingewikkeld wordt. De details in het boek worden ontzettend goed neergezet zo kan Jerrad je meteen meenemen naar een plek. Hierdoor bleef je het boek heel intens en gruwel je echt van alle details die in het boek naar voren komen. De hoofdstukken zijn duidelijk opgebouwd en hebben precies de goede lengte.
daffie1411
daffie1411

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Nieuwsgierigheid van zowel Madeline naar zichzelf als de lezer naar wie Madeline nu toch is, leiden het plot naar grote hoogte. Wie is zij nu toch? Mooi is dat je als lezer net zoveel weet als Madeline zelf, Jerrad Hoff houdt niets voor jou of Madeline achter en dat werkt spanning versterkend. Een ander sterk punt van Zon van de nacht is de sfeer, die gaandeweg het boek verandert. Was deze eerst lieflijk, iedereen had medelijden met Madeline, langzaam komt er steeds meer grimmigheid in Madeline`s gedachten, maar ook in haar omgeving. Dit maakt het boek een ware pageturner, die misschien iets minder bladzijden kunnen hebben, maar leest als een wervelwind en je zeker in het laatste deel absoluut niet meer kunt wegleggen.
Joyce Remmerswaal
Joyce Remmerswaal

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Qua plot doet Zon van de nacht denken aan een actiethriller zoals we die kennen van de serie van Orphan X, van de hand van Gregg Hurwitz of de boeken van Tom Clancy. In de eerste helft van het boek ligt de nadruk nog meer op de zoektocht van Madeline maar al vrij snel voegt Hoff actie elementen in waarbij zowel de spanning toeneemt door wat er gebeurt als hoe Madeline hier mee om gaat. Bij momenten wordt de gruwelijkheid in een scene niet geschuwd en ook al is het af en toe op het randje, toch lijkt het passend bij hetgeen Madeline ontdekt. Hoff weet de lezer vast te houden terwijl de sneltrein vaart meerdert richting de climax, waarbij de afsluiting nieuwsgierig maakt naar het 2de deel in deze serie.
Karina Hoekerswever - Hanegraaf
Karina Hoekerswever - Hanegraaf

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Jerrad Hoff heeft met deze thriller een uniek verhaal neergezet die mij van het begin tot het eind in zijn greep hield. Het geheugenverlies, de unieke relatie met Paige, de dromen, de morbide gedachtes en de beeldige manier van schrijven maakten dat ik onwijs van het boek genoten heb. Een boek dat naar mijn idee veel meer aandacht verdiend dan dat het naar mijn idee nu krijgt.
MaartjeMijnen
MaartjeMijnen

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Tijdens het lezen was ik meerdere keren verbaasd dat het geschreven is door een Nederlandse schrijver. De filmische scenes en spannende gebeurtenissen die Jerrad Hoff beschrijft doen zo onnederlands aan. Het is sowieso een boek dat zich moeiteloos laat verbeelden.
Roos
Roos

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Wauw! Wat was dit een spannend boek! Vanaf de eerste bladzijde wordt je direct in het verhaal gezogen en het laat je daarna ook niet meer los. De gebeurtenissen volgen elkaar razendsnel op en zo verveelt het boek nooit. Het boek vraagt om een verfilming of een goede Netflix-serie.
bookaholic_nl
bookaholic_nl
Zon van de nacht is een van de beste boeken die ik dit jaar heb gelezen! Het boek is spannend vanaf de eerste zin en je wil het niet meer wegleggen. Een vrouw verliest haar geheugen na een heftig ongeluk en weet niet meer wie ze is of waar ze vandaan komt. Gedurende het boek komen we langzaam meer te weten. Maar is ze nu nog wel de vrouw die ze voor haar ongeluk was? Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die van thrillers houdt! Wat een geweldig boek complimenten voor de schrijver!
thelogicdonkey
thelogicdonkey
Verrassend boek! Het verhaal is heel anders dan het in het begin lijkt! Je gaat helemaal op in het verhaal en stoppen met lezen is moeilijk! Ik ben benieuwd naar het 2de deel!
Tanja
Tanja
Spannende thriller waarin veel gebeurd. Ik kende de schrijver niet maar is zeker een aanrader.
Luuk79
Luuk79
Zon van de nacht is mee geweest op vakantie. Dag van de Zon gaat zeker mee op de volgende vakantie!
Irene
Irene
Wat een verhaal! Ik moet er even van bij komen. Waar het soms even verwarrend is, omdat de hoofdstukken vaak nogal raar in elkaar lopen, is het op andere stukken zo ontzettend spannend dat je niet kunt stoppen met lezen. Hoe heerlijk is het dat je in dit verhaal niet halverwege al weet wat het einde zal zijn?
Margje
Margje
Ik was erg blij dat ik deze thriller van Jerrad Hoff mocht lezen. Nadat ik eerder al 'een leven geleden' las, stonden ook de thrillers ook mijn verlanglijstje. Na een auto ongeluk is 'Madeline' haar geheugen kwijt. Ze weet niet wie ze is, ze heeft geen identificatie op zak en niemand lijkt haar te missen. In haar nieuwe leven ontmoet ze nieuwe mensen maar ze komt gaandeweg meer te weten over haar leven voor het ongeluk, onder meer via haar vreemde dromen. Het is echt een heel spannende en met momenten ook wat gruwelijke thriller en erg mooi geschreven met een paar verrassende elementen. Een aanrader voor de thrillerliefhebber. En het goede nieuws is dat er hierna nog een vervolg kom: 'Dag van de zon'.
Marieke da Conceicao
Marieke da Conceicao
Wat een fantastisch boek, echt alles zit erin. Mooie personages, mysterie, geweldige natuurbeleving en voornamelijk heel veel gruwelijke en bloederige scènes, met als favoriet iets met een oogbal en stilettohak. Het einde is echt een knaller, een waanzinnig spectaculair slot en ik kan niet wachten om te starten met het volgende deel, en dat hoeft gelukkig ook niet! Loved it!
Carla Heskes
Carla Heskes
Jerrad Hoff heeft wederom een geweldig boek geschreven! Dit keer gaat het om een thriller en wat voor één! De hoofdpersoon is een zeer krachtige vrouw en haar gedachten en gevoelens zijn op zo'n goede manier beschreven dat je je helemaal in haar kunt verplaatsen! Het voelt alsof je er zelf bij bent! Gruwelijke gebeurtenissen volgen elkaar op en de gewelddadige en morbide gedachten zijn zo goed beschreven dat het een heel ander soort thriller is als je misschien gewend bent! Conclusie: een geweldige thriller en zeker weten een echte aanrader! Ik heb enorm genoten en ben meteen begonnen in deel 2!
JoyinBooks
JoyinBooks
Eens een keer een thriller met een vrouwelijke ‘held’. Grappig trouwens dat ik geen hekel aan haar kreeg terwijl ze de meest vreselijke dingen doet. Fijne schrijfstijl, leest makkelijk, en hier en daar humor. Een onverwacht goed boek!
PGroot
PGroot
Spannend boek dat je vanaf het eerste hoofdstuk al in z'n greep heeft. De schrijver heeft op de juiste momenten de nodige details gegeven waardoor je je goed kunt verplaatsen in de persoonlijkheid van het hoofdpersonage (die nogal een 'interessant' karakter heeft). Ondanks dat het boek een thriller is, zijn er genoeg momenten waarop ik moest lachen. Het eind van het boek heeft hier zeker aan meegeholpen. Ik ben erg benieuwd naar het tweede deel en ga deze dan ook zeker lezen!
Emma
Emma
Het was precies goed gedetailleerd. Niet zo extreem lang als Tolkien kan maar wel precies genoeg om alles als een film te laten afspelen, genoeg details zodat je echt kon zien hoe iemand er uit zag en voelen wat de personen doormaakte of deden. De stukken met actie genoot ik van en ik lag dubbel van het lachen tijdens bepaalde momenten met bloed en meer details. Complimenten!
lafillelisant
lafillelisant
WOW, ik ga gelijk door met Dag van de Zon!! Ik heb dit boek net uit en weet eigenlijk dat ik gelijk door ga lezen in de boeken van Jerrad Hof. Het begin is pakkend, ik zat gelijk in de flow van het verhaal. Hij leeft zich goed in in een vrouwelijk personage. Op een onverwachte manier onluikt het karakter van Madeline, herstellende van een bijna fatale crash met haar luxueuze porsche. Het heeft grillige en schokkende wendingen waardoor het ook spannend blijft. Bepaald niet voorspelbaar en geschreven in een stijl die over landsgrenzen reikt! Behalve rauw, met wat Quinten Tarentino sfeerimpressies, is het ook een liefdesverhaal zonder taboes en is het verhaal toch ook romantisch. Dat is een bijzondere combinatie en prestatie! Complimenten!
Michelle
Michelle
Een bijzonder boek met een paar aparte wendingen. Verder veel bloederige details die sommigen misschien wel als onnodig zouden kunnen beschouwen maar die zeker wel bij het verhaal passen. Wanneer Madeline steeds meer over haar verleden te weten komt is er een punt waar het naar mijn idee allemaal een beetje te zweverig en te ver gezocht wordt. Toch was dat geen belemmering om verder te lezen. De schrijfstijl is heel prettig, soms kort en bondig dan weer uitgebreid en heel beeldend. Geen onnodig ingewikkelde zinnen of dure woorden, gewoon heel prettig om te lezen.
Sandravv01
Sandravv01

"Soms zie ik ook hoe ik Charlie Burmeister met een kruk een snoeiharde optater voor zijn hoofd geef en hem vervolgens over de rand van de steile helling duw. Hij rolt en stuitert omlaag alsof er nooit een einde aan zal komen. Met een doffe klap komt hij uiteindelijk toch tegen een enorme boom tot stilstand."

Madeline, Zon van de nacht
jerrad

De auteur


De passie voor bijzondere verhalen heeft Jerrad al vanaf jonge leeftijd. Boeken en films werden verslonden. En dat worden ze nog steeds. Het zelf creëren van verhalen bleek echter een nog aangenamere bezigheid. Om hierbij maximaal te moeten putten uit zijn verbeeldingskracht en creativiteit, geeft hij de voorkeur aan verhalen die zich buiten Nederland afspelen, in omgevingen die hij niet als zijn broekzak kent, en met mensen die hij niet op straat ontmoet of al jarenlang tot zijn vriendenkring rekent.

Doel van het schrijven is lezers vermaken met beeldende vertellingen over alledaagse en vooral niet alledaagse personages die zich in romantische, hartbrekende, ongewone of spannende situaties bevinden. Liefde, conflicten, verdriet, strijdlust, wilskracht, maar ook humor en onverwachte wendingen maken altijd deel uit van zijn verhalen.

Na de romans De jaren zonder zomer, November en Stad van de eeuwige lente, werkt Jerrad momenteel aan een nieuwe roman.

Jerrad is vader van twee kinderen en woont in Zoetermeer.

"Stop met je als een ordinaire sterveling te gedragen en doe wat ik je heb geleerd: dood er zoveel als je kunt. Maak me trots, Inanna."

Ningal, Zon van de nacht

Lees deel 2

Jerrad Hoff- Dag van de zon

Lees deel 3

Jerrad Hoff - Lage winterzon

"Vraag je je niet af waarom je van de scherpschutters weet? Of waarom je in staat bent om een kerel die een kop groter is zijn mes te ontfutselen en vervolgens in amper drie tellen definitief weet uit te schakelen? Of waarom je op dit moment geen enkele angst voelt?"

Deanne, Zon van de nacht

Zon van de nacht kopen

Bestel online of koop/bestel in de boekhandel van jouw keuze

Online

Onderaan deze pagina kun je zowel de paperback als het ebook bestellen. Je kunt o.a. betalen met iDeal, creditcard, Paypal of bankoverschrijving.

De paperback heeft een levertijd van 2 à 3 werkdagen. Het ebook kan na betaling direct worden gedownload. Bestellingen worden door boekenbestellen.nl afgehandeld.

Je kunt de paperback ook bestellen bij online boekhandels zoals paagman.nl, libris.nl, bruna.nl, bol.com en bazarow.com. Er gelden dan wel langere levertijden.

Boekhandel

Indien de paperback niet voorradig is bij de boekhandel van jouw keuze, dan kan de winkel die met onderstaande gegevens voor je bestellen.

Titel:  Zon van de nacht
Auteur: Jerrad Hoff
Taal: Nederlands
Pagina’s: 380
Uitvoering: Paperback
Afmetingen:  145 x 210 mm
Verschijningsdatum: juni 2018, nieuwe druk juni 2021
ISBN:  9789082875010
Nur: 305

©Jerrad Hoff | Website: JHB