1994, Lago di Como, Italië.


Jerrad Hoff - Sant'Anna

De 61-jarige, zeer succesvolle modeontwerpster Chiara Arrighetti leidt een bestaan waar velen van dromen. Na decennialang te hebben geweigerd om over haar privéleven te praten, besluit ze na de dood van haar ouders
een eind te maken aan het stilzwijgen en huurt ze journaliste Francesca in om haar autobiografie te schrijven.

In haar villa aan het Comomeer vertelt Chiara openhartig over haar leven in het naoorlogse Genua, over de eerste successen in het Milaan van de jaren 50, en over de liefde. Terwijl een bijzonder leven aan Francesca voorbijtrekt, onthult Chiara aan de hand van een dagboek ook steeds meer van een geheim dat sinds een augustusdag in 1944, in het door nazi’s bezette Italië, angstvallig verborgen wordt gehouden.

Een dag die voor Chiara nooit is geëindigd. Een dag die al een halve eeuw zijn weerslag heeft op de keuzes, de liefde en het geluk in haar leven. Door het gruwelijke dat is gebeurd. En door wat ze toen heeft gedaan.

Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

"Wat er is gebeurd, is zo vreselijk dat er eigenlijk geen woorden voor bestaan. Maar het is geen geheim, lieverd. Alleen wij drieën hebben er een geheim van gemaakt. Niemand anders."

Aurelia, Sant'Anna

Wat de lezers hebben te zeggen

Heb je het boek ook gelezen en wil je jouw mening delen? Stuur die dan via het contactformulier!

Wat een indrukwekkend verhaal! Ik heb hoofdstukken met tranen in mijn ogen gelezen. Je voelt de pijn, je ziet het gebeuren en ervaart de machteloosheid. Zo prachtig geschreven! ⁣Het grijpt je vanaf de eerste bladzijde en laat je niet meer los totdat je het boek dichtslaat. Het boek leest vlot door de prettige schrijfwijze en de korte hoofdstukken. De prachtige zinnen die in het boek staan, laten je meeleven en meevoelen met de hoofdpersonen. Het boek zou zo verfilmd kunnen worden. Zo mooi ook dat je tijdens het boek wordt meegenomen van het heden naar het verleden. Hierdoor bleef ik ook maar doorlezen omdat je wil weten wat nu het grote geheim is van Chiara. De personages worden in het boek levensecht neergezet. De sterke, krachtige, warme en liefdevolle Chiara. Maar ook Gabriele, Giuliana, Anthony en Francesca en vele andere zijn realistisch en goed neergezet. Echt een aanrader! ⁣
Linda
Linda

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Vanaf het eerste hoofdstuk wordt je in het verhaal meegenomen. Een verhaal dat begint op die vreselijke dag in augustus 1944. Ondanks dat dit verhaal heel heftig is, is het geen treurig boek. De heftige dagboek stukken worden afgewisseld met de hartverwarmende herinneringen die Francesca heeft van de jaren 50 en 60. Door de afwisseling tussen de verschillende tijden leest dit boek vlot en blijf je enorm geboeid. Elke keer wordt er maar een beetje informatie gegeven, waardoor je door wilt lezen. Je moet weten wat er precies gebeurt is in 1944, maar ook hoe het leven van Chiara verdergaat. De schrijfstijl is fantastisch. Ik kan hier niet uitleggen hoe fantastisch dit boek is. Dit is een verhaal, wat je altijd bij blijft. Het liet me niet los toen ik het aan het lezen was en nu het al een tijdje uit is nog steeds niet.
Kuzcotropia89
Kuzcotropia89

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Ik zou iedereen dit boek cadeau willen doen! Dit verhaal, zucht. De hoofdstukken wisselen zich af tussen de gesprekken tussen Chiara en Francesca, stukken uit haar dagboek rond 1944 en in de zestiger jaren. De inhoud is niet voor de poes, als lezer hecht je je gelijk aan dit verhaal.⁣ De trieste gebeurtenissen, zwak uitgedrukt, wisselen zich af met zoveel affectie, humor en liefde. Wat een kanjer van een hoofdpersoon, een vrouw die zichzelf altijd heeft weggecijferd. Er komen hele bijzondere mensen op haar pad waar zij hele mooie vriendschappen mee sluit. ⁣ Jerrad heeft dit verhaal met een 'kalme' sfeer omschreven, het is sereen te noemen.⁣ ⁣ ⁣ Als jurkjesmeisje is de modewereld zo'n mooie extra! De jurken vlogen om de oren en ik ben overtuigd, als je gek bent op Italië, mode, historie en zwijmelen, dat dit boek ook helemaal geschikt is voor jou! Ik zou dit boek aan iedereen cadeau willen geven, inclusief een berg tissues.⁣ ⁣ ⁣ Jerrad, ontzettend bedankt dat ik met jou, Chiara, Francesca, Gabriele en alle mooie personages mocht kennismaken. Ik was ontroerd, mijn hart knalde in duizend stukjes maar tegelijkertijd vulde het ook weer met zoveel liefde en sympathie. 'Ben fatto!'⁣ ⁣ Het is dat ik 'enkel' 5 sterren kan geven, het verdient zoveel meer.⁣
Boekjenooitgenoeg⁣
Boekjenooitgenoeg⁣

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Dit verhaal verdient een staande ovatie, een diepe buiging en met gemak de vijf sterren. Het zou zo verfilmd kunnen worden. De lezer waant zich in een villa aan het Italiaanse Comomeer. Alle details over de omgeving maken dat het verhaal tot leven komt. De schrijver verplaatst zich net zo makkelijk in een elfjarig meisje als in een oudere dame. De zinnen lopen soepel en het verhaal leest vloeiend. Naast de beeldende beschrijvingen zijn het de emoties die het verhaal krachtig maken. Chiari is een echte Italiaanse vrouw, stijlvol en temperamentvol. Haar diepe liefde voor haar ouders, haar passie, haar verdriet, alles ervaart ze intens. En die emoties laten ook de lezer niet onberoerd.
Hemelse Boeken
Hemelse Boeken

Lees hier de volledige recensie op hemelseboeken.wordpress.com

Sprakeloos. Dit is het enige woord wat in mij opkomt na het lezen van dit prachtige en ontroerende verhaal. Er waren al lovende reacties, maar na het lezen van het boek kan ik alleen maar beamen dat dit verhaal zeker wel 5 sterren waard is. Het boek zit zo goed en vlot in elkaar dat je Chiara haar verhaal helemaal mee beleeft en voelt. Jerrad Hoff weet je mee te nemen in de gedachtes en het verdriet, wat het erg realistisch en beeldend maakt. Daarbij is het verhaal niet alleen ontroerend, het is ook een mooi verhaal. Het is erg lastig een recensie te schrijven zonder te spoilen, maar ga dit boek alsjeblieft lezen. Dit boek is alles hoe een Roman zou moeten zijn. Ik heb dit al eerder gezegd; maar Sant'Anna verdiend meer aandacht dan dat het nu krijgt.
Blondje28x
Blondje28x

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Het verhaal is opgesplitst in drie tijdlijnen. De eerste is in de jaren '90 als Chiara openhartig verteld over haar leven. Aan de hand van haar dagboeken komt de volgende lijn in haar leven aan bod. Door in deze drie tijdlijnen af te wisselen ga je als een speer door het verhaal heen. Ik ben geraakt door alle vreselijke feiten die in de jaren '40 echt plaats vonden. Ik was geschokt en de tranen rolden over mijn wangen. Jerrad weet diezelfde emotie op te roepen in de lijn van de jaren '60. Hier woont ze met haar ouders in Genua en helpt in de kledingwinkel. De liefde die Chiara uitstraalt; zo bijzonder. Tussen de regels door voel je hoe ze altijd alles voor een ander doet en zichzelf op de tweede plaats zet. Wat een krachtige vrouw, ondanks alles wat ze al meemaakte. Een prachtig personage heeft Jerrad hier neergezet. Dit is een boek dat ik iedereen zal aanraden. Als je houdt van boeken over de tijden van oorlog, als je graag een roman leest, maar ook als je van historische romans houdt. Dit boek past mijns inziens bij iedereen. Ik geef dan ook 5 dik verdiende sterren.
Cisca
Cisca

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Het boek leest eigenlijk vrij vlot en snel door de korte hoofdstukken. Maar de manier van schrijven.. het is betoverend mooi. Elke zin op een eigen sierlijke, respectvolle en gedetailleerde manier. De emoties spatten van mijn e-reader. Waar ik weleens kan huilen tijdens her lezen van een boek, stroomden hier meerdere keren tranen over mijn wang. Het ontroerde mij zo erg. De onderlinge vriendschappen en banden die zijn ontstaan in het leven van Chiara. Haar enige echte liefde. Alles voelde zo echt. Het zat vol liefde. Het zat vol pijn. Het zat vol met verdriet. Het zat vol met mooie momenten. Alsof Jerrad mij aan de hand meenam en Chiara's verhaal vanaf een zijlijn aan mij liet zien. Ik sloot hen in mijn hart. Op dit moment ben ik nog steeds onder de indruk. Zoekend naar woorden om dit boek eer aan te doen.
Booksbypatries
Booksbypatries

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Hoofdpersoon in Sant’Anna is Chiara Arrighetti. Haar verhaal begint op 12 augustus 1944, de dag waarop het oude leven van de toen 11-jarige Chiara eindigde en haar nieuwe leven begon. In de jaren die volgen, blijkt dat Chiara een bijzondere gave bezit en weet ze het te schoppen tot één van de grootste en rijkste mode-ontwerpsters . Wanneer Chiara 61 jaar is, vindt ze dat het moment is aangebroken om de wereld te laten weten wat er die dag in augustus 1944 heeft plaatsgevonden. Ze vraagt journaliste Francesca om haar hartverscheurende levensverhaal aan het papier toe te vertrouwen. Wat volgt is een verhaal zo mooi, dat je het niet meer kan wegleggen. Hoe verschrikkelijk die dag in augustus 1944 ook was, het domineert het verhaal niet. Sant’Anna vertelt vooral het leven van een mooie Italiaanse vrouw die als eenvoudig meisje een groot imperium weet op te bouwen, de man van haar dromen ontmoet en diepgaande vriendschappen voor het leven sluit. Ik heb ontzettende genoten van Sant’Anna. De auteur bezit de gave om zijn vrouwelijke hoofdpersonages tot leven te wekken. Ik werd daardoor helemaal meegezogen in het leven van Chiara en waande mij in La Bella Italia. Over Sant’Anna kan ik niet anders concluderen dan dat het een heerlijke zomerse roman is die in je hoofd en hart gaat zitten.
De Leesclub van Alles
De Leesclub van Alles

Lees hier de volledige recensie op deleesclubvanalles.nl

Sant'Anna is een hartverscheurend mooi verhaal over hoop en liefde wat sterker is dan dood en verderf. Op een unieke manier beschrijft Jerrad Hoff de gebeurtenissen in het verleden en het heden van een succesvolle modeontwerpster in het betoverende Italië. Het is zo'n boek waarbij je regelmatig de haast onbedwingbare neiging hebt om alvast te lezen hoe het afloopt. Een hoopvol boek met een prachtige boodschap. Het zijn alle 5 de sterren meer dan waard.
lifeisgoodwithabook
lifeisgoodwithabook

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Jerrad Hoff schrijft zo mooi, zo vlot en zo beeldend. Ondanks de zwaarte van dit verhaal zorgt hij ervoor dat je kan doorlezen. Een verhaal dat zich afspeelt in Italië en dankzij die beeldende schrijfstijl loop je zelf mee door steegjes, eet je mee in restaurants. De hoofdstukken zijn kort in heden en verleden. De auteur zorgt ervoor dat je Chiara echt leert kennen. Je voelt, oprecht, haar pijn maar evengoed haar vreugde. Hij zorgt ervoor dat alles ten gepaste tijd duidelijk word zodat je tijd hebt om alles ten volle te absorberen. Het draait absoluut niet enkel om de tweede Wereldoorlog. Het draait om Chiara, om liefde, om leven, doorgaan, een geheim, vriendschap, vertrouwen, passie. Wanneer ik niet kon lezen dwaalde het boek bijna constant door mijn hoofd. Zo mooi. Ongelooflijk krachtig geschreven, ik ben meegesleept vanaf de eerste pagina’s. Een hartverscheurende roman die geen details schuwt zodat je een compleet beeld krijgt van Chiara haar verdriet en vreugde. Een heel mooi boek dat iedereen moet lezen, je zal niet teleurgesteld geraken.
alexs-books-and-socks.com
alexs-books-and-socks.com

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl
Lees hier de volledige recensie op alexs-books-and-socks.com

Vooral de hoofdstukken van 12 augustus 1944 zijn hartverscheurend en soms erg heftig. Er liepen meerdere keren tranen over mijn wangen. Hoewel het boek fictie is, zijn sommige passages van deze dag gebaseerd op ware gebeurtenissen. Als je dit leest dan begrijp je weer goed waarom wij op 4 mei de doden herdenken en op 5 mei onze vrijheid vieren. Jerrad Hoff windt er geen doekjes om, maakt het niet mooier voor de lezer, maar vertelt het zoals het is. Dat is heftig, maar dat was het ook. Onvoorstelbaar heftig. De andere hoofdstukken vertellen veel over het leven van Chiara en over de keuzes die zij gemaakt heeft. Alles wat zij doet in haar leven heeft te maken met die dag in 1944. Ik vind dat de auteur de hoofdpersoon ijzersterk neergezet heeft, zonder dat het ooit saai of langdradig wordt. Verder vond ik de schrijfstijl van Jerrad erg prettig. Het tempo was goed en hij vertraagde op de juiste momenten. Het onderwerp van het verhaal is zwaar, maar er zaten ook luchtigere en grappige momenten tussen. Die afwisseling was erg fijn. Al met al ben ik zeer positief verrast door Sant’Anna. Ik ben het boek zonder verwachtingen gaan lezen en ik heb op meerdere momenten tranen in mijn ogen gehad. Het boek is met veel liefde geschreven en dat voel je op elke pagina. Ik zal nog vaak terugdenken aan Chiara Arreghetti.
booksandpaper.nl
booksandpaper.nl

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl
Lees hier de volledige recensie op booksandpaper.nl

Wederom een geweldige roman van Jerrad Hoff. Een mooi en emotioneel verhaal met een donkere rand. Alles is prachtig omschreven. Je waant jezelf vlak naast Chiara en je ziet het allemaal gewoon voor je, de gruwelijke daden die in detail beschreven worden maar ook de prachtige omgeving en de mensen. Ik hou er van als ik echt meegenomen wordt in het verhaal alsof je er zelf bent en dat is absoluut weer gelukt! Ook het beschrijven van de gevoelens zijn zo goed dat je als lezer die dingen ook voelt. En uiteraard moest ik ook bij dit verhaal een traantje wegpinken.
Joyinbooks
Joyinbooks

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Chiara Arrighetti maakt tijdens de oorlog in haar jeugd iets mee wat ze jaren lang als een groot geheim met zich mee draagt. Tijdens haar leven heeft ze een hele fijne liefdevolle relatie met haar ouders. Ze hebben een winkel in stoffen en ontwerpen jurken. Als Gabriele Galantic, de beste modeontwerper van Italië, Chaira ontdekt en haar een baan aanbied en ook nog eens haar ouders helpt, gaat het Chiara voor de wind. Ze wordt een hele succesvolle en bekende modeontwerpster. Tijdens haar leven wordt ze heel erg verliefd, krijgt een aantal kinderen en maakt erg veel mee. Toch blijft ze nog een hele lange tijd aan haar afschuwelijke geheim vast zitten. Op 61 jarige leeftijd geeft Chiara een journaliste het vertrouwen om haar leven op papier te zetten Het verhaal is zowel heftig als prachtig. Jerrad Hoff heeft weer een ontroerende roman geschreven, met lyrische zinnen zoals alleen hij dat kan.
Margje
Margje

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Een mooie hartverwarmende, maar ook indrukwekkende roman die door de fijne schrijfstijl van Jerrad Hoff erg prettig leest. Het woordgebruik is mooi met prachtige zinnen en gedetailleerd beschreven gebeurtenissen. De personages zijn krachtig en zo goed uitgewerkt dat verdriet en vreugde voelbaar worden en je meeleeft met de personages. Het boek leest vlot door de korte hoofdstukken en door de sprongen in de tijd blijf je voortdurend geboeid naar wat er nog meer staat te gebeuren in dit, voor mij althans, stukje onbekende geschiedenis. Ik heb ervan genoten en kan iedereen oprecht aanraden om het ook te gaan lezen!
minibieb_kleefslag
minibieb_kleefslag

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Het boek start meteen met een fragment uit 1944 waardoor je direct een tipje van de sluier krijgt. Door de korte hoofdstukken afwisselend tussen het heden en het verleden en de beschrijvende schrijfstijl van Jerrad zit er vaart in het verhaal en vlieg je echt door dit boek. Ik was geboeid en nieuwsgierig. Door de beschrijvende stijl waan je je ook op de verschillende plaatsen die in het verhaal voorkomen maar evengoed ervaar je een breed scala aan emoties: vreugde, verdriet, angst, afschuw. Mooi opgebouwde roman gebaseerd op waargebeurde feiten.
Shannah
Shannah

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Het verhaal is mooi en vooral beschrijvend verteld. Ik was niet alleen aan het lezen maar keek in mijn gedachten naar een film. Normaal houd ik niet zo van tijdsprongen, vind ik het vaak verwarrend. Maar bij dit boek past het. Het is op een hele mooie en duidelijke manier gedaan. Chiara verteld haar verhaal en blikt terug op haar jeugd. Maar ook op haar eerste successen en haar eerste liefde. Het verhaal bevat veel onderwerpen en veel personages. Maar het is zo perfect uitgewerkt. De verhaallijn klopt, en het mooie is dat alles op zijn plek valt en ook terug komt in het verhaal. En ik hou van Chiara wat een mooi persoon. Zo'n warme liefdevolle, en vooral sterke vrouw. Ik heb Chiara in mijn hart gesloten. En de filmische schrijfstijl van Jerrad, ik zag zelfs de jurken voor me.
Corina
Corina

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Het verhaal wordt verteld zoals Chiara dat aan de journaliste Francesca vertelt, afgewisseld met dagboekfragmenten uit 1944. Op deze manier wordt de spanning zeer goed opgebouwd, omdat de lezer steeds een beetje meer informatie krijgt over wat Chiara als klein meisje precies heeft meegemaakt. De personages zijn sterk uitgewerkt. Je leert Chiara goed kennen, maar ook haar kinderen en Anthony wekken veel sympathie op. Chiara blijkt een sterke vrouw te zijn, met een verleden dat haar voor altijd getekend heeft. Door de zeer beschrijvende manier van schrijven, wordt de lezer meegenomen in het leven van Chiara en krijgt de ontroerende gebeurtenissen tot in detail mee. Een verhaal om een traantje weg te pinken en even helemaal stil van te zijn.
sannes.boeken
sannes.boeken

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Het is een prachtig en aangrijpend verhaal, soms hartverscheurend maar ook vol liefde, familie en vriendschap. Een deel is gebaseerd op de werkelijkheid en wat er in de Tweede wereldoorlog gebeurd is, is afgrijselijk en dit boek stipt maar weer eens aan dat we dit nooit mogen vergeten. Sant’Anna is een prachtige roman, fijn geschreven en door de vele sprongen in tijd leest het erg vlot. Ik was al fan van de thrillers van Jerrad Hoff, maar nu ook van zijn romans! Zeker een aanrader, en sla ook zeker het nawoord niet over...
Carla
Carla

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Wauw, wat een prachtig verhaal. Moest er even van bijkomen. Je leest het verhaal van 1944, het leven van Chiara daarna en het heden. Dus drie lijnen door elkaar. Het wordt allemaal zo mooi en duidelijk beschreven. Het is zo heftig wat ze heeft meegemaakt maar er is ook zoveel liefde. Zeker een aanrader.
Cynthia
Cynthia

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Sant’Anna is een boek vol emotie, wat Jerrad zo goed weet te verwoorden dat het ik echt elk woord voelde en geloof. Genoeg details om er compleet ingezogen te worden, genoeg geheimen om je het hele boek af te vragen wat er nou precies gebeurd is. Ik heb genoten van dit verhaal, ben bij de keel gegrepen door de gruwelen uit de oorlog en heb zitten genieten van het einde. Absoluut een aanrader als je houdt van historische romans, specifiek zich afspelend in WO2.
Lilian
Lilian

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Sant'Anna heeft mij echt geraakt, zoveel emoties. Ik lees graag over de Tweede Wereldoorlog, maar het stukje geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog in Italië was mij niet bekend. Het gaat zeker niet alleen over de oorlog. Jerrad heeft hierin een hele mooie balans weten te vinden waar ook zeker ruimte is voor de liefde. De opbouw van het verhaal is heel goed. Door het lezen over het verleden, het heden en de gesprekken met journalist Francesca, blijf je geboeid lezen en dat maakt het verhaal zo interessant. De vragen die ik tijdens het lezen had, heeft Jerrad goed weten te verwerken, zo ontstaan dezelfde vragen ook bij journalist Francesca. Hierdoor leek het net of ik bij het interview aanwezig was. De titel en cover zijn heel goed gekozen, ik kan hier niets over zeggen, maar als je Sant'Anna gaat lezen wordt dat zeker duidelijk! Jerrad heeft een fijne schrijfstijl. Van zijn vorige boeken heb ik ook genoten, maar Sant'Anna heeft een speciaal plekje in mijn hart gekregen!
Bianca van Assendelft
Bianca van Assendelft

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

In “Sant’Anna” leer je het verhaal van Chiara Arrighetti kennen. Chiara wordt door Jerrad neergezet als een sterke, krachtige en liefdevolle vrouw die gevormd is door haar verleden. Hij doet dit op zo’n dusdanige wijze dat je je helemaal verbonden voelt met haar en meeleeft met de moeilijke keuzes die zij maakt in haar leven. Het verhaal springt van het heden, waarin Chiara aan Francesca haar verhaal vertelt vanuit haar villa aan het Comomeer, naar het verleden wat in twee stukken is gehakt. Enerzijds het levensverhaal van Chiara dat begint in de naoorlogse dagen en anderzijds de fragmenten uit het dagboek waarin je leest wat er zich in 1944 heeft afgespeeld. Jerrad heeft met Sant’Anna een roman geschreven die onder je huid kruipt, zich daar wortelt en uitbloeit tot een hartverscheurend levensverhaal over een vrouw waar je enkel bewondering voor kan hebben en welke nog lang in je hoofd blijft zitten.
books.plants.breda
books.plants.breda

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Ik heb gehuild, gegrinnikt, vreemd opgekeken en flink gespeculeerd met Eline. Wat een boek.. hier mag je trots op zijn Jerrad! En tot slot, ik wil nu ook een speciale jurk waar ik ijsjes in mag eten! Als je het boek leest, weet je wat ik bedoel, en dit soort dingetjes maken het verhaal leuk, en ondanks het zware thema met vlagen ook juist luchtig om te lezen!
Nikkileest
Nikkileest

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Dit is een bijzonder mooi, ontroerend, levensecht en hartverscheurend verhaal, een verhaal over een unieke carrière, roem, liefdadigheid, familie, vriendschap en liefde, maar ook een verhaal over oorlog en trauma, over verlies, verdriet en een groot geheim. Dit is een prachtig verhaal dat je raakt, een verhaal dat je niet alleen leest maar ook voelt, een verhaal dat je zal bijblijven!
Marloes
Marloes

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Sant'Anna is een sterk verhaal met een sterk hoofdpersonage. Gedurende het boek maak je kennis met de verschillende lagen van Chiara Arrighetti en de hoogte- en dieptepunten van haar leven. Chiara is een sterke vrouw. Zo sterk dat menigeen daar jaloers op zou zijn. Tevens is het verhaal gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt het alleen maar sterker. Vanaf hoofdstuk één, waar het boek met een knal begint, is het boek lastig om weg te leggen. Het leven van Chiara is zeer realistisch door de manier waarop het boek is geschreven. En hiervoor kan ik niet anders dan complimenten geven aan Jerrad. Het boek krijgt van mij 5 sterren en ik beveel het iedereen aan! Zorg er wel voor dat je tissues bij de hand hebt.
Samsboeken
Samsboeken

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Ik ben erg onder de indruk van deze mooie roman! Er zit veel in dit boek, historie, romantiek, maar ook wilskracht: je leven op durven pakken na een gruwelijke dag is beslist niet makkelijk. Zelfs op haar 61e voelt Chiara nog steeds de pijn van die dag. Tijdens het lezen vroeg ik me af waarom de auteur voor deze kaft had gekozen. Ik had iets warmers verwacht, maar dan legt Chiara het plotseling in het verhaal zelf uit en dan is de kaft heel treffend! De auteur laat met dit boek zien dat één dag uit je leven de rest van je leven en karakter kan bepalen en dat heeft hij bijzonder goed gedaan!
Leesdame
Leesdame

Lees hier de volledige recensie op leesdame.nl

Het verhaal grijpt je aandacht vanaf de eerste pagina en alles wordt heel vlot en enorm beeldend verteld. Door de details en empathisch schrijfstijl komt het verhaal écht binnen en kan je het makkelijk beleven. Ik heb meestal moeite met me dingen voor te stellen, maar hier was bij dit boek geen sprake van. Ook het hoofdpersonage wordt heel goed en écht uitgewerkt. Het is een heel emotioneel en ontroerend verhaal. Bovendien een uniek verhaal dat je tot in je tenen kan voelen! Erg indrukwekkend.
bookishcrimes
bookishcrimes

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Er zijn écht maar heel weinig boeken die mij zó weten te raken als deze prachtige roman. Ik ben dan ook blij dat ik deze samen met onze boeken club #the_no1_ladies_bookclub heb gelezen want anders was ik er waarschijnlijk nooit in begonnen, omdat het over de oorlog gaat en ik die boeken vaak te heftig vind omdat ze zo binnen komen. Zo ook dit verhaal vooral als je weet welke delen waargebeurd zijn is het hartverscheurend. Maar Jerrad weet het op een mooie manier te vertellen en te beschrijven en zelfs met heerlijke humoristische stukjes tussendoor. Verder kan ik er niet veel over vertellen omdat ik geen spoilers wil geven. Daarom wil ik je aanraden deze prachtige roman zelf te gaan lezen en neem er de tijd voor want hij komt binnen in je hart. Een stukje geschiedenis verpakt in een prachtig verhaal.
Lobke-Lassche-Bos
Lobke-Lassche-Bos

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

"Jullie verlaten om ergens anders een eigen leven op te bouwen? Dat zal ik nooit doen. Jullie zijn mijn leven. Door jullie heb ik een leven…"

Chiara, Sant'Anna
jerrad

De auteur


De passie voor bijzondere verhalen heeft Jerrad al vanaf jonge leeftijd. Boeken en films werden verslonden. En dat worden ze nog steeds. Het zelf creëren van verhalen bleek echter een nog aangenamere bezigheid. Om hierbij maximaal te moeten putten uit zijn verbeeldingskracht en creativiteit, geeft hij de voorkeur aan verhalen die zich buiten Nederland afspelen, in omgevingen die hij niet als zijn broekzak kent, en met mensen die hij niet op straat ontmoet of al jarenlang tot zijn vriendenkring rekent.

Doel van het schrijven is lezers vermaken met beeldende vertellingen over alledaagse en vooral niet alledaagse personages die zich in romantische, hartbrekende, ongewone of spannende situaties bevinden. Liefde, conflicten, verdriet, strijdlust, wilskracht, maar ook humor en onverwachte wendingen maken altijd deel uit van zijn verhalen.

Na de thriller Waar de wolken eindigen en de op ware gebeurtenissen gebaseerde roman Sant’Anna, werkt Jerrad momenteel aan een roman.

Jerrad is vader van twee kinderen en woont in Zoetermeer.

"Ik denk dat je het liefste, het meest zachtaardige wezen bent dat ik in mijn leven ooit ben tegengekomen. Ook daarom hou ik van je, Chiara."

Anthony, Sant'Anna

Of lees...

Jerrad Hoff - Een leven geleden

Liever spanning?

Jerrad Hoff - Waar de wolken eindigen

"Ik ben ervan overtuigd dat mode, alles wat je hebt bereikt en nog gaat bereiken, alleen een middel is om jouw ware roeping te kunnen vervullen."

Gabriele, Sant'Anna

Sant'Anna kopen

Bestel online of koop/bestel in de boekhandel van jouw keuze

Online

Onderaan deze pagina kun je zowel de paperback als het ebook bestellen. Je kunt o.a. betalen met iDeal, creditcard, Paypal of bankoverschrijving.

De paperback heeft een levertijd van 2 à 3 werkdagen. Het ebook kan na betaling direct worden gedownload. Bestellingen worden door boekenbestellen.nl afgehandeld.

Je kunt de paperback ook bestellen bij online boekhandels zoals paagman.nl, libris.nl, bruna.nl, bol.com en bazarow.com. Er gelden dan wel langere levertijden.

Boekhandel

Indien de paperback niet voorradig is bij de boekhandel van jouw keuze, dan kan de winkel die met onderstaande gegevens voor je bestellen.

Titel:  Sant’Anna
Auteur: Jerrad Hoff
Taal: Nederlands
Pagina’s: 486
Uitvoering: Paperback
Afmetingen:  145 x 210 mm
Verschijningsdatum: maart 2021
ISBN: 978 90 903 4479 9
Nur: 301, 304

©Jerrad Hoff | Website: JHB