Lach naar me als je leven je lief is


Jerrad Hoff - Stad van de eeuwige lente

De vroeg volwassen, 16-jarige Scarlett Grimshaw verhuist in 1979 tegen haar zin in van Engeland naar Recoleta, de chicste wijk van Buenos Aires. Eenzaam, ongelukkig met haar nieuwe bestaan, terugverlangend naar haar oude leven, vult ze de dagen met lezen, fotograferen en dagdromen.

Hoewel Scarlett nauwelijks oog heeft voor het andere geslacht gooit de toevallige ontmoeting met de twee jaar oudere Arturo, die uit het slechtste deel van de stad komt, haar leven compleet overhoop. In korte tijd ontstaat een diepe liefde tussen de twee. Een liefde die ze vanwege zijn verleden voor de buitenwereld geheim moeten houden.

Toch smeden ze plannen voor een toekomst samen, ver weg van Argentinië. Onverwachte gebeurtenissen dwarsbomen niet alleen die plannen, maar zorgen er ook voor dat Scarlett en Arturo moeten vechten voor hun toekomst. En zelfs voor hun leven…

"Ook iemand van zestien kan weten, kan in het diepst van haar ziel voelen dat ze niet haar eerste liefde, maar de enige liefde in haar leven heeft ontmoet."

Scarlett, Stad van de eeuwige lente

Wat de lezers hebben te zeggen

Heb je het boek ook gelezen en wil je jouw mening delen? Stuur die dan via het contactformulier!

Toen ik begon te lezen stapte ik in dat Jerrad Hoff bad en liet ik mij onderdompelen door zijn mooie schrijfstijl. Woorden die langs je hart strijken, perfect neergezet en zo beeldend. Een ode aan de liefde met rampspoed, afscheid en het leven die tussenkomt terwijl je andere plannen maakt. Arturo en Scarlett hun verhaal kwam tot leven voor mijn ogen met het landschap van Argentinië als prachtige achtergrond. Je voelt de zinderende hitte, de kadans van de muziek en de knetterende vonken tussen 2 mensen. Jerrad Hoff neemt je mee op een reis waar je geen bagage voor nodig hebt, enkel een prachtig liefdesverhaal die geen enkele lezer onberoerd zal laten. Speel de muziek af van "Por una Cabeza" en laat je meevoeren naar het Argentinië van de jaren '80. Dit boek is genieten!
Britney
Britney

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Ook met deze roman weet Jerrad me weer tot tranen te roeren. Het verhaal begint rustig en romantisch, maar al snel grijpt het je naar de keel met de tragische en hartverscheurende ontwikkelingen. Je komt in een rollercoaster aan emoties een vreselijke gebeurtenissen terecht waardoor je maar moet doorlezen. De kracht van dit verhaal ligt in Jerrad’s ongeëvenaarde talent om bijzondere karakters te creëren en diepe verbindingen tussen hen te smeden. Zijn meesterlijke schrijfstijl zorgt ervoor dat je volledig opgaat in het leven van de hoofdpersonages, waardoor je niet anders kunt dan enorm meeleven met hen. “Stad van de eeuwige lente, zoals Buenos Aires ook wel genoemd wordt, is een prachtige roman die je vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt. Jerrad’s vermogen om je mee te nemen in het leven van Scarlett en Arturo en de complexe emoties die daarbij komen kijken, maakt dit boek tot een verhaal dat je niet snel vergeet. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van diepgaande, emotionele verhalen met goed uitgewerkte karakters en een sterke historische achtergrond.
Nathieleest
Nathieleest

Lees hier de volledige recensie op nathieleest.nl

In Buenos Aires ontmoet Scarlett Arturo, een 18-jarige straatjongen die haar redt van een overval. Wat volgt is een intense, allesomvattende verliefdheid. Hun geheime relatie geeft Scarletts leven eindelijk kleur, maar de vreugde is van korte duur. Wanneer haar moeder de relatie ontdekt, markeert dit het begin van een leven vol geweld en ontbering voor zowel Scarlett als Arturo, die elk hun eigen weg moeten vinden in een harde wereld zonder liefde. In het eerste deel van het boek lijkt het verhaal op een typisch romantisch drama, wat wellicht niet iedereen zal aanspreken. Echter, naarmate het verhaal vordert, wordt duidelijk waarom deze liefdevolle passages essentieel zijn. Ze onderstrepen de diepe band tussen Scarlett en Arturo, een liefde die door de rest van het boek voelbaar blijft, zelfs in de donkerste momenten. Het tweede deel van het boek dompelt de lezer onder in een kille en gewelddadige wereld. Scarlett moet zichzelf staande houden in een leven vol uitdagingen. Haar strijd en doorzettingsvermogen worden op een krachtige manier beschreven, waardoor je als lezer diep wordt geraakt. Jerrad Hoff slaagt erin om een emotioneel beladen verhaal te creëren, vol met zowel mooie als hartverscheurende momenten. Zijn schrijfwerk roept een scala aan emoties op, van vreugde tot verdriet, en maakt het bijna onmogelijk om onbewogen te blijven. "Stad van de eeuwige lente" is een verhaal over liefde, verlies en veerkracht dat je nog lang bijblijft. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van boeken die je diep raken en je aan het denken zetten.
Annelies
Annelies

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Wat een tragisch, aangrijpend, meeslepend en pakkend verhaal. Zonder twijfel weet Jerrad Hoff weer opnieuw een bijzondere, originele en prachtige roman neer te zetten. Jerrad Hoff heeft een levendige, filmische, pure en rauwe schrijfstijl, die echt bij je binnenkomt. Niet enkel het verhaal, de wendingen en de gebeurtenissen, maar ook de personages kruipen onder je huid. De verhaallijn wordt mooi en rustig opgebouwd, maar krijgt al vrij snel een heftige en aangrijpende twist. Zeker als je weet dat de gebeurtenissen gebaseerd zijn op ware feiten alleen nu met een fictief personage dan is het hartverscheurend en echt te gruwelijk voor woorden. Doordat Jerrad Hoff alles zo beeldend en met gevoel weet te beschrijven lees je bepaalde gebeurtenissen echt met ingehouden adem en met een blok beton in je maag. Het leven van Scarlett is heftig en tragisch, maar kent ook pure liefde, vreugde en intens geluk. Juist door deze combinatie weet ook deze roman weer bij je binnen te komen en ben ik wederom diep, diep onder de indruk. Een dikke must-read. Dit nieuwe boek van Jerrad Hoff is mijn nieuwe favoriet!
Kim Coenen
Kim Coenen

Lees hier de volledige recensie op happykim.nl

Ik heb vannacht huilende de laatste bladzijde gelezen. Wat een verhaal!!
Natalie
Natalie
Jerrad, jij bent de eerste schrijver die mij echt kan laten huilen bij een boek.
Alies_leest
Alies_leest
De stad van de eeuwige lente gaat in je hoofd en hart zitten. Wat een geweldig mooi verhaal.
Sasja
Sasja
Je moet wel van steen zijn als zo’n emotioneel, aangrijpend verhaal je onberoerd laat.
Ideke
Ideke
Wauw. Super mooi ontroerend verhaal.
Willemijn
Willemijn

"Dit hier. Wij. Wat we aan het doen zijn. Vreemd dat het helemaal niet vreemd aanvoelt. Alsof we nooit anders hebben gedaan. Of kraam ik nu onzin uit?"

Arturo, Stad van de eeuwige lente
jerrad

De auteur


De passie voor bijzondere verhalen heeft Jerrad al vanaf jonge leeftijd. Boeken en films werden verslonden. En dat worden ze nog steeds. Het zelf creëren van verhalen bleek echter een nog aangenamere bezigheid. Om hierbij maximaal te moeten putten uit zijn verbeeldingskracht en creativiteit, geeft hij de voorkeur aan verhalen die zich buiten Nederland afspelen, in omgevingen die hij niet als zijn broekzak kent, en met mensen die hij niet op straat ontmoet of al jarenlang tot zijn vriendenkring rekent.

Doel van het schrijven is lezers vermaken met beeldende vertellingen over alledaagse en vooral niet alledaagse personages die zich in romantische, hartbrekende, ongewone of spannende situaties bevinden. Liefde, conflicten, verdriet, strijdlust, wilskracht, maar ook humor en onverwachte wendingen maken altijd deel uit van zijn verhalen.

Na de romans De jaren zonder zomer, November en Stad van de eeuwige lente, werkt Jerrad momenteel aan een nieuwe roman.

Jerrad is vader van twee kinderen en woont in Zoetermeer.

"Ga nu. Ren weg en kijk niet meer om, Scarlett. Nooit meer."

Zuster Agnes, Stad van de eeuwige lente

Of lees...

Jerrad Hoff - De jaren zonder zomer

Liever spanning?

Jerrad Hoff - Zon van de nacht

"Wat ik wel zal doen is ervoor zorgen dat hij binnen tien minuten terug is in de cel bij dertig anderen. En daar komt hij dan echt nooit meer uit."

Hoofdcommissaris Quiroga-Arias, Stad van de eeuwige lente

Stad van de eeuwige lente kopen

Bestel online of koop/bestel in de boekhandel van jouw keuze

Online

Onderaan deze pagina kun je zowel de paperback als het ebook bestellen. Je kunt o.a. betalen met iDeal, creditcard, Paypal of bankoverschrijving.

De paperback heeft een levertijd van 2 à 3 werkdagen. Het ebook kan na betaling direct worden gedownload. Bestellingen worden door boekenbestellen.nl afgehandeld.

Je kunt de paperback ook bestellen bij online boekhandels zoals paagman.nl, libris.nl, bruna.nl, bol.com en bazarow.com. Er gelden dan wel langere levertijden.

Boekhandel

Indien de paperback niet voorradig is bij de boekhandel van jouw keuze, dan kan de winkel die met onderstaande gegevens voor je bestellen.

Titel:  Stad van de eeuwige lente
Auteur: Jerrad Hoff
Taal: Nederlands
Pagina’s: 469
Uitvoering: Paperback
Afmetingen:  145 x 210 mm
Verschijningsdatum: juli 2024
ISBN: 9789465110523
Nur: 301, 343

©Jerrad Hoff | Website: JHB