Iemand die het leven echt de moeite waard maakt


Jerrad Hoff - Het begin

1962, New York City. Evy Latour heeft alles wat een mens zich kan wensen. En meer. Toch besluit ze alle schepen achter zich te verbranden en haar levensgeluk te zoeken in het zuidwesten van South Carolina. Hoewel ze jaren later gelukkig is met haar eenvoudige bestaan in een schilderachtig dorp, mist Evy iemand die het leven echt de moeite waard maakt.

Tot op een dag die persoon haar leven binnenloopt.
Een man die ze al jaren kent, maar nog nooit heeft ontmoet.
Dé man die haar dromen werkelijkheid kan laten worden.

Dromen die misschien niet zijn opgewassen tegen zijn verleden en haar geheimen, maar ook niet tegen hun omgeving die zelfs hun vriendschap afkeurt.

Hoever zal Evy gaan om haar leven tot een droom te maken?
En hoever zal ze gaan om die droom in leven te houden?

"Waarom leefde ik niet vijfentwintig of dertig jaar geleden in Beaufort?"

Evy, Het begin

Wat de lezers hebben te zeggen

Heb je het boek ook gelezen en wil je jouw mening delen? Stuur die dan via het contactformulier!

Jerrad Hoff heeft een erg levendige, beeldende en vlotte schrijfstijl. Waardoor het verhaal ontzettend fijn en makkelijk leest, maar waardoor de emoties en gevoelens van de personages en met name het hoofdpersonage Evy echt bij je binnen komen. Doordat Jerrad Hoff begint met het hoofdpersonage goed neer te zetten en ervoor te zorgen dat de levenskeuze van deze vrouw verwondering bij je oproept, zorgt dat er later voor dat de wendingen en de gebeurtenissen die het verhaal neemt echt bij je binnen komen en je met het hoofdpersonage mee leeft. Het verhaal heeft een originele, bijzondere en meeslepende verhaallijn. Doordat het hoofdpersonage Evy bijzondere keuzes maakt in het leven en echt haar hart volgt, weet het verhaal me meermaals te verrassen. Daarbij weet het plot nog een verrassende twist aan het verhaal te geven, die ik niet had zien aankomen. Alhoewel het precies de ondertitel van het boek weergeeft: 'Ieder begin heeft een einde. Behalve in de liefde. Soms dan.' Hiermee maakt Jerrad Hoff echt het verhaal compleet en rond hij het op sterke wijze af. Het begin is een originele, meeslepende en mooie roman. Door de keuze van de unieke hoofdpersonages, is het al een bijzonder boek. Doordat hij het hoofdpersonage Evy met veel aandacht en gevoel neerzet kan je echt met haar meeleven in het meeslepende, intense en bij tijden ontroerende verhaal. Met deze roman laat Jerrad Hoff zien hoe ver liefde kan gaan.
KimCoenen85
KimCoenen85

Lees hier de volledige recensie op happykim.nl

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen... wat een prachtig verhaal! Zo mooi, hartverwarmend en gepassioneerd geschreven, vol details over de omgeving, het landschap en de personages. Het verhaal gaat over de 22 jarige Evy die in 1962 alle schepen achter zich verbrand en een nieuw leven op gaat bouwen ver weg van haar familie. Ze woont een poos in een motel, maakt vrienden, vind een baan en leeft haar leven. Op een dag is ze toe aan verandering en koopt ze een lunchroom in Beaufort. De zaak draait goed en Evy is gelukkig. Dan stapt er een middelbare man binnen en plots verandert alles, Ansel Benning met dubbel N is waar ze al die tijd op heeft gewacht en gelukkig is de liefde wederzijds. Ondanks alle tegenwerpingen van vrienden en familie over het leeftijdsverschil worden ze verliefd en trouwen zelfs. Ze hebben een gepassioneerde liefdesrelatie. De emoties in dit boek zijn zo echt en mooi.. het deed mij echt wat, zo ingrijpend en indrukwekkend als het einde.. pff als ik thuis had gezeten had ik mijn tranen de vrije loop gelaten, maar nu op het werk heb ik meerdere malen flink moeten slikken. Ik moest eerst even nadenken (wat terug lezen) maar toen snapte ik de laatste hoofdstukken en aan het einde is alles duidelijk en komt het samen (verder zeg ik niets want: spoilers!!) Werkelijk heel mooi, dank je wel Jerrad.
MijnBoekKeuze
MijnBoekKeuze

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Wederom heeft Jerrad een betoverend en hartverwarmend verhaal geschreven over een bijzondere liefde. Hij weet je mee te nemen in de levensverhalen van boeiende personages, die stuk voor stuk een rijk verleden met zich meedragen. Zo ook in dit verhaal waarin zowel Ansel als Evy lang niet altijd gelukkig zijn geweest. Maar zodra zij elkaar hebben gevonden leven zij in een gepassioneerde liefdesrelatie. De auteur heeft een gedetailleerde schrijfstijl waarin hij de tijd neemt op dialogen mooi uit te werken, maar ook de omgeving en de emoties van de hoofdpersonen prachtig neer te zetten. Hij bezit een talent om je bijna te kunnen eenzelvigen met de hoofdpersoon. Je gaat niet alleen van Evy houden maar bent haar bijna zelf in dit prachtige verhaal. En dan het einde van dit boek.. zonder spoilers te geven kan ik wel zeggen dat de tranen over mijn wangen rolden. Zo mooi, aangrijpend en intens. Dit verhaal moet je gewoon gelezen hebben!
nathieleest
nathieleest

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Jerrad Hoff is voor mij de beste auteur in Nederland die romantische verhalen schrijft. Dit omdat hij met elke roman alle gevoelens die je in een relatie kan hebben, bij je neerlegt. Hij ontroert je, is mega romantisch en de relaties hebben ook echt diepte. Het was dan ook weer een rollercoaster aan gevoelens in Het Begin. Gaandeweg ga je van Evy houden en ga je helemaal op in het verhaal en uiteraard raak je als lezer ontroerd. Jerrad is een kunstenaar in de liefdesverhalen en ik kan dan ook iedereen aanraden zijn boeken te lezen. Ook Beschikbaar voor Kobo Plus lezers. Als je meer van de thrillers bent, lees dan vooral zijn Madeline Dawson Serie.
Margje_V
Margje_V

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Begin vorig jaar blies Jerrad Hoff mij van mijn sokken met zijn roman Sant'Anna. Het duurde langer dan ik zou willen om weer een boek van hem te lezen, maar ik won 'het begin' eind vorig jaar en vond dat ik dit boek ook snel moest lezen! Hier heb ik natuurlijk ook geen moment spijt gehad. Jerrad heeft een hele mooie, beeldende manier van schrijven. Het hele verhaal heb ik het gevoel gehad dat ik erbij stond en alles van een afstandje kon gadeslaan. Hij weet precies de juiste snaar te raken met zijn gevoel voor romantiek. Het is diepgaand, het ontroert en laat je zo nu en dan met een glimlach op je gezicht achter. Het verhaal is geschreven vanuit hoofdpersoon Evy, ze komt uit een rijke familie en heeft alles wat ze zich maar kan wensen, helaas geeft dit haar geen gevoel van geluk. Ze besluit om alle schepen achter zich te verbranden en een nieuwe leven op te bouwen, op een plek waar niemand haar kent. Ze kiest voor een eenvoudig bestaan en wordt gelukkig. Hoewel een liefde de verrijking van haar nieuwe leven nog groter zou kunnen maken. Op een dag ontmoet ze Ansel, een man waar ze ooit een boek van heeft gelezen, en maakt heet praatje met hem. Voor haar gevoel kent ze hem al jaren, terwijl ze hem pas voor de eerste keer ontmoet. Het grote leeftijdsverschil weerhoudt haar er dan ook niet van om verliefd te worden. Ansel zelf is ook niet gelukkig, hij heeft een gestrand huwelijk achter de rug waar twee dochters uit zijn voortgekomen, en het contact is niet meer zoals het altijd geweest is. Vinden ze bij elkaar een nieuwe geluk? En zijn ze opgewassen tegen wat de buitenwereld daarvan vindt? Het is een meeslepend verhaal, doordrenkt van liefde en romantiek. En dan het einde, een totaal onverwacht einde! Maar misschien nog wel mooier dan je zou kunnen denken.
Boekenbarones
Boekenbarones

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

"Het Begin" van Jerrad Hoff neemt lezers mee door het leven van Evy Latour. Zij verlaat in 1962 New York City voor een eenvoudig bestaan in het schilderachtige zuidwesten van South Carolina. Op een prachtige manier schildert Jerrad het portret van Evy, een vrouw die alles lijkt te hebben, maar besluit om haar leven een totaal nieuwe wending te geven. De kracht van het verhaal ligt in de manier waarop de auteur de complexiteit van menselijke relaties en de prijs van het najagen van dromen vertelt maar ook in de manier hoe het landschap beschreven wordt. De ontmoeting met een mysterieuze man, bekend maar nog nooit ontmoet door Evy, voegt een romantische laag aan het boek toe. De spanning tussen hun verleden, geheimen en de afkeuring van hun omgeving houdt de lezer op het puntje van zijn stoel. Ik had het einde echt niet zien aankomen en voelde onwijs mee met Evy. “Het Begin” is een boeiend verhaal dat de lezer meeneemt op een emotionele achtbaan, doordrenkt met romantiek en intrige.
issie_books
issie_books

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Een mooi en rustig verteld verhaal over twee personen die beiden verlangen naar iemand die hun leven compleet maakt. Er wordt de tijd genomen om de twee nader tot elkaar te brengen. Hetzelfde geldt voor de gevolgen van hun relatie in hun directe omgeving. De omschrijvingen van de dorpen en omgevingen zijn zo beeldend dat je alles voor ogen ziet. ‘Het begin’ is een erg mooi verhaal met een heel onverwacht einde. Als je van een bijzonder liefdesverhaal houdt, dan moet je ‘Het begin’ echt lezen!
Larissa
Larissa
Een erg mooi, ouderwets liefdesverhaal waarin je meegesleept wordt met de personages. Over ware liefde, met mooie en ook verdrietige kanten. Mooi en beeldend geschreven. Je waant je in de jaren 60. Dus een echte Jerrad Hoff!
Margot
Margot

"Het klinkt niet alsof wij dezelfde levens hadden. Of ik moet een totaal verkeerd beeld hebben van jouw leven."

Ansel, Het begin
jerrad

De auteur


De passie voor bijzondere verhalen heeft Jerrad al vanaf jonge leeftijd. Boeken en films werden verslonden. En dat worden ze nog steeds. Het zelf creëren van verhalen bleek echter een nog aangenamere bezigheid. Om hierbij maximaal te moeten putten uit zijn verbeeldingskracht en creativiteit, geeft hij de voorkeur aan verhalen die zich buiten Nederland afspelen, in omgevingen die hij niet als zijn broekzak kent, en met mensen die hij niet op straat ontmoet of al jarenlang tot zijn vriendenkring rekent.

Doel van het schrijven is lezers vermaken met beeldende vertellingen over alledaagse en vooral niet alledaagse personages die zich in romantische, hartbrekende, ongewone of spannende situaties bevinden. Liefde, conflicten, verdriet, strijdlust, wilskracht, maar ook humor en onverwachte wendingen maken altijd deel uit van zijn verhalen.

Na de romans Het begin, De jaren zonder zomer en November, werkt Jerrad momenteel aan een nieuwe roman.

Jerrad is vader van twee kinderen en woont in Zoetermeer.

"Mogen de warme winden van de hemel zacht over je huis waaien. Moge de Grote Geest allen zegenen die daar binnenkomen. Moge je mocassins blije sporen maken in vele winters, en moge de regenboog altijd je schouder raken."

Ahyoka, Het begin

Of lees...

Jerrad Hoff - November

Liever spanning?

Jerrad Hoff - Waar de wolken eindigen

"Want onze liefde kent alleen een begin."

Evy, Het begin

Het begin kopen

Bestel online of koop/bestel in de boekhandel van jouw keuze

Online

Onderaan deze pagina kun je zowel de paperback als het ebook bestellen. Je kunt o.a. betalen met iDeal, creditcard, Paypal of bankoverschrijving.

De paperback heeft een levertijd van 2 à 3 werkdagen. Het ebook kan na betaling direct worden gedownload. Bestellingen worden door boekenbestellen.nl afgehandeld.

Je kunt de paperback ook bestellen bij online boekhandels zoals paagman.nl, libris.nl, bruna.nl, bol.com en bazarow.com. Er gelden dan wel langere levertijden.

Boekhandel

Indien de paperback niet voorradig is bij de boekhandel van jouw keuze, dan kan de winkel die met onderstaande gegevens voor je bestellen.

Titel:  Het begin
Auteur: Jerrad Hoff
Taal: Nederlands
Pagina’s: 354
Uitvoering: Paperback
Afmetingen:  148 x 210 mm
Verschijningsdatum: december 2023
ISBN: 9789464816174
Nur: 301, 343

©Jerrad Hoff | Website: JHB