Alles veranderde. Behalve het verleden


Jerrad Hoff - De jaren zonder zomer

De 70-jarige Allison heeft een leven achter de rug waar zelfs haar dochters en beste vriendin geen weet van hebben, al denken ze van wel. Door omstandigheden maakt ze een eind aan de jarenlange leugens en onthult Allison stukje bij beetje de waarheid over de huiveringwekkende gruwelijkheden die haar zijn aangedaan, maar ook die ze zelf op haar geweten heeft.

Aan de hand van een dagboek neemt ze haar kinderen en vriendin mee terug in de tijd, beginnend met de zomer van 1983, toen ze verloren over Cuba dwaalde en een verbitterde vrouw was die iedereen liever zag gaan dan komen. Totdat op een dag iemand haar levenspad kruiste die daar heel anders over dacht en alles veranderde. Behalve het verleden.

De jaren zonder zomer is een roman over twee personen die elkaar in de liefde proberen te vinden, over de vreselijke wreedheden die mensen elkaar aan kunnen doen, en hoever sommigen gaan om elkaar en hun leven samen te beschermen.

"Lief dat jullie dat zeggen, maar door wat in die schriften staat, zullen jullie nooit meer hetzelfde over ons denken. Dat garandeer ik."

Allison, De jaren zonder zomer

Wat de lezers hebben te zeggen

Heb je het boek ook gelezen en wil je jouw mening delen? Stuur die dan via het contactformulier!

Een verhaal van Jerrad Hoff staat garant voor veel emoties en omstandigheden die je nooit had kunnen bedenken. Zo ook deze keer. Je wordt meegenomen in het gruwelijke verhaal van Allison. Een wereld waarvan je niet had kunnen bedenken dat hij kon bestaan. Je belandt in de ene na de andere spannende en bedreigende situatie, wat ervoor zorgt dat je het boek maar slecht kunt wegleggen. Maar er is niet alleen ellende, het verhaal gaat ook over een hele mooie, onvoorwaardelijke liefde. En liefde voor het gezin, familie. ‘ “Love isn’t finding a perfect person. It’s seeing an imperfect person perfectly.” — Sam Keen’ Verder is het een verhaal waar je niet teveel over moet uitweiden, je moet het zelf lezen en beleven. Met ‘De jaren zonder zomer’ heeft Jerrad Hoff weer een spannend, boeiend en indrukwekkend verhaal neergezet, dat je van de ene in de andere emotie meeneemt en nog een poos blijft nasudderen.
Lucette
Lucette

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Het boek ‘De jaren zonder zomer’ brandde al een tijd een gat in mijn digitale postvak. Het was dat andere boeken een strengere deadline hadden, maar wat wilde ik dit boek graag lezen. Ik lees nooit flapteksten, dus ik wist niet precies waar het boek over ging, maar na de Madeline Dawson serie wist ik gewoon dat ook dit weer een goed boek van de hand van Jerrad Hoff moest zijn. En dat was het zeker! Vanaf de allereerste pagina zat ik helemaal in het verhaal. Het is dat ik kinderen, een huishouden en o ja ook nog een baan heb, maar anders was ik de hele tijd door blijven lezen. Ook al wilde ik niet dat ik het boek ooit uit zou hebben. Jerrad schrijft meeslepend over de gebeurtenissen die hoofdpersonage Allison heeft meegemaakt in haar leven. Je volgt haar eigenlijk als ze het verhaal aan haar naasten vertelt. Het is alsof je bij haar in de tuin zit en meeluistert. Het boek bevat genoeg spannende en soms ietwat gruwelijke gebeurtenissen, maar het is altijd op zo’n manier geschreven dat je er niet misselijk van wordt. Of misschien heb ik gewoon een sterke maag. Jerrad, ook met dit boek heb je weer een meesterwerk afgeleverd. Als dit ooit verfilmd zou worden, zou ik vooraan zitten om de film te bekijken!
Joyce
Joyce

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

De verhaallijn is verrassend, boeiend en laat je naar het puntje van je stoel schuiven. Een uniek verhaal met verschillende ingrediënten, waardoor je een mix krijgt van genres. Toch is het romantische verhaal van Allison en Santiago de rode draad. De schrijfstijl van Jerrad Hoff is beeldend en tussen de regels door lees je zo veel meer, waardoor Allison, Santiago en zelf Aitor een gun-effect krijgen. Mede hierdoor gaat het verhaal in je hoofd zitten en wil je zo snel mogelijk verder lezen. Het gevolg was dat ik baalde dat het verhaal niet langer was. Jerrah Hoff schrijft opnieuw een geweldig boek! Ik ben ondertussen fan van deze schrijver, want wat een hartverscheurend verhalen kan deze auteur vertellen. Waarom de boeken van Jerrad nog niet in grote stapels in (alle) boekhandels ligt, is mij een raadsel (of ik kom in de verkeerde boekhandels). Ik gun het in ieder geval heel veel mensen om te genieten van zijn verhalen Een verhaal wat diepe indruk achter laat en het besef dat echte liefde zo grenzeloos diep kan zijn dat zelfs de demonen uit het verleden geen macht meer hebben. ⁣
Sasja C.
Sasja C.

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Wat een aangrijpend verhaal. Dit is een verhaal wat je niet snel loslaat. Allison besluit op 70 jarige leeftijd dat het tijd is om de geheimen uit het verleden te onthullen aan haar dierbaren. Wat kan een mens allemaal aan? En: wat kan een mens voor gruwelijks doen als die tot op het bot getergd is? Dan leert Allison echte, onvoorwaardelijke liefde kennen als ze op het dieptepunt van haar leven is en niets er meer toe doet. Is liefde sterker dan alle haat en verdriet uit het verleden? We komen het te weten als ze haar dagboek zelf voorleest aan haar dochters en haar beste vriendin. Een verhaal wat diepe indruk achter laat en het besef dat echte liefde zo grenzeloos diep kan zijn dat zelfs de demonen uit het verleden geen macht meer hebben. "Jouw liefde voor mij en mijn liefde voor jou wissen het verleden niet uit, vervagen de herinneringen niet en maken het gebeurde ook niet minder erg, maar de liefde voor elkaar vult mij wel zo massaal dat verdriet en pijn veel minder ruimte hebben in mijn hart." (Allison uit De jaren zonder zomer) ⁣
lifeisgoodwithabook
lifeisgoodwithabook

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Wow, wat een knaller van een verhaal! Ik verwachtte een roman in de klassieke zin van het woord... Niets is minder waar want het boek start meteen heel heftig waardoor je al weet dat dit geen standaard verhaal zal worden. Episodes van pure liefde komen aan bod maar ook onmacht, mishandeling, verwaarlozing, seksuele uitbuiting, agressie, geweld en pure haat. Het is ongelooflijk confronterend geschreven. Terwijl je de ene moment kippenvel krijgt en koude rillingen over je ruggengraat voelt kruipen, kan je een ander moment in lachen uitbarsten of vol vertedering verder lezen. Het verhaal laat enorme hoogtes en laagtes zien in het leven van een ogenschijnlijk normaal gezinnetje. Het leert ons veel over veerkracht, doorzettingsvermogen en bovenal wat onvoorwaardelijke liefde en geduld met een mens kan doen. Prachtig van begin tot einde! ⁣
leesbeestje123
leesbeestje123

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Sinds "Sant' Anna" kreeg ik een glimp te zien van het talent waarover deze schrijver beschikt dus mijn verwachtingen waren hoog. Het verhaal start bij een vrouw die haar memoires wenst te delen met haar volwassen dochters na een leven lang in leugens geleefd te hebben. Opgelet, er komen hevige thema's aan bod en je hersenen registreren gebeurtenissen die je hart doen bevriezen. Eenmaal het dagboek wordt geopend is er geen weg meer terug... Allison dwaalde als een verloren ziel rond in het Cuba van de jaren '80. Ze droeg geen schoenen, was warm gekleed en wist, dronken als ze was, niet hoe ze zich beschaafd diende te gedragen. Na een aanrijding trok ze de aandacht van Santiago, een knappe local die meteen door haar harde pantser heen keek. Hij nam Allison onder zijn hoede en langzaam aan kon hij de muur om haar heen doen afbrokkelen. Wat ze ook deed en hoe weinig ze ook wist, dankzij Santiago ervaarde ze een ongekend gevoel... pure liefde die je maar 1x in een leven tegenkomt. Het boek springt af en toe eens terug naar het heden waardoor je de emotionele achtbaan van de dochters meekrijgt. Stiekem wou ik enkel maar dat Allison verder las ... Hoewel er tal van hindernissen op hun pad kwamen toch bleef Santiago haar een zomer beloven. Een zomer die eerder niet bestond, die jarenlang enkel donker was, vol knetterend onweer en met regendruppels die haar tranen maskeerden. Een staande ovatie en 5 sterren!
ssst_just_one_more_chapter
ssst_just_one_more_chapter

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Dit is een 3 voor de prijs van 1 boek Horror, Roman en Thriller. Allison is 70 jaar als ze haar dochters eindelijk gaat vertellen wat er eigenlijk allemaal met hun moeder gebeurd is en waarom ze bijvoorbeeld altijd kleding met lange mouwen aan heeft. Hun vader komt de volgende dag thuis van een reis en Allison wil voor die tijd haar verhaal delen. Met terugblikken van Allison volg je haar afschuwelijke verleden. Echt een expliciet horrorverhaal waar je haren recht van overeind gaan staan. Als ze niet meer weet wat ze met haar leven moet, ontmoet ze haar enige en ware liefde Santiago, die haar helpt om weer normaal in de wereld te functioneren. Dit boek is verdeeld in twee tijdslijnen. De ene neemt je mee naar het verleden, de andere in het nu. Een fantastisch, maar ook tegelijkertijd horror verhaal, door wat er allemaal met mensen kan gebeuren in het leven. Een waarschuwing is dan ook op zijn plaats, want het kan er heftig aan toe gaan. Mishandeling en misbruik op zijn ergst. Maar dan is er die liefde die van de bladzijden afspat. Die alles onvoorwaardelijke liefde, die je ontroert, laat lachen en je meeneemt op de reis van een prachtige relatie. Er is er echt maar 1 die dit zo kan vertellen en dat is Jerrad Hoff. Ik was al fan, maar dit boek slaat echt werkelijk alles! Als het kon gaf ik 6 sterren.
Margje_V
Margje_V

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Wat een enorm intens, heftig en aangrijpend maar ook mooi verhaal is dit. na het lezen van deze (misdaad)roman ben ik echt even stil en heb ik tijd van bezinning nodig, aangezien het een erg heftig en aangrijpend verhaal is. Jerrad Hoff heeft een erg levendige, beeldende en vlotte schrijfstijl. Waardoor het verhaal ontzettend fijn en makkelijk leest, maar waardoor het verhaal ook echt bij je binnenkomt. Het hoofdpersonage Allison is prachtig en op sterke wijze en met veel finesse neergezet en uitgediept. Het is een bijzonder, uniek en erg krachtige vrouw waarvoor ik naarmate de verhaallijn vordert steeds meer bewondering krijg voor de heftige gebeurtenissen die deze vrouw doorstond en de kracht vond om toch wat van haar leven te maken. De verhaallijn wisselt tussen het heden, verleden beginnend bij de zomer van 1983 en de gebeurtenissen die zich aan die zomer vooraf gingen. Wel was enige trigger warning vooraf geen overbodige luxe wat Jerrad Hoff weet enorme gruweldaden beeldend te beschrijven. Dit zorgt wel voor een mega sterk en intens verhaal dat bij je binnenkomt. Zeker door de combinatie van de situatie van Allison in het heden waarbij ze als sterke vrouw er een mooi leven van heeft weten te maken, zorgt voor een prachtige balans. Met een prachtig en ontroerend einde, waarvan ik echt een brok in mijn keel kreeg, sloot het prachtige verhaal af. De jaren zonder zomer is een enorm beeldende, levendige en vlot geschreven roman. Wel is enige trigger warning noodzakelijk, want er worden enorme heftige en intense gruweldaden levendig beschreven. Het is een prachtige, heftige, en ontroerende roman die echt bij je binnenkomt. Hij is absoluut het lezen waard!
 KimCoenen85
KimCoenen85

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Vanaf het begin wordt je meegesleept in het verhaal. Je leest over handelingen die je voorstellingsvermogen te boven gaan. En wanneer je denkt we hebben het gehad, volgt er weer een nieuwe gebeurtenis die je verstelt doet staan. Het is een rollercoaster aan emoties. Moeilijk om weg te leggen, ondanks sommige heftige toestanden. Maar bovenal zegeviert de romantiek. Met doorzettingsvermogen, steun en liefde voor en met elkaar hebben ze samen alles overleefd. Het slot liet me niet onberoerd. Ik moest toch enkele tranen wegpinken. Een vlot geschreven meeslepende roman, die je in zijn greep neemt en niet meer loslaat tot het einde. Een aanrader maar met de kanttekening dat het heftige passages bevat.
Ideke
Ideke

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Jerrad heeft gekozen voor een donkere cover waarop een onheilspellende grote zwarte wolk te zien is boven een veld vol rode tarwe. Met daarop de ondertitel: “Voor sommige monsters is zelfs in de hel geen plek. Daarom leven ze onder ons.” Deze titel wekt al de nodig kriebels op, want wie of wat is er zo slecht dat de hel te goed is voor ze? Ten eerste een waarschuwing voor het verhaal, want gaat het er heftig aan toe. En is daarmee dan ook zeker niet voor iedereen geschikt. Maar het wordt daarmee ook gelijk duidelijk op wie of wat de ondertitel slaat. Het verhaal wordt door Allison verteld, door het gebruik van twee tijdslijnen. Het verleden en het heden. In het heden heeft Allison de leeftijd van 70 jaar bereikt en vertelt ze haar dochters over haar belevenissen in het verleden. Waarbij de gebeurtenissen in het verleden worden aangevuld met de jeugdherinneringen. Deze combinatie van de verschillende verhaallijnen werkt heel goed, omdat een heftige periode weer wordt afgewisseld met een andere periode. Waardoor het een bepaalde balans behoudt, wat ook wel nodig is gezien sommige scenes. Naast het gebruik van de wisselende tijden heeft Jerrad een mengelmoes van verschillende genres in het boek verwerkt. Sommige delen zou je echt kunnen bestempelen als horror, andere als een actie thriller. En dit alles wordt omringd door een grote laag liefde. Heel knap gedaan, want het past goed in elkaar. De details zijn heel levendig en ook de karakters zijn heel goed uitgewerkt. Na het leven het verhaal van Allison sluit je haar in je hart. Hoe iemand nog tot zoveel liefde instaat kan zijn na zoveel gruwelijkheden is bewonderingswaardig. Zo laat Jerrad zien dat liefde alles overwint. Zelfs de jaren zonder zomer.
Missmir
Missmir

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Een bijzonder hartbrekend verhaal en tegelijkertijd zo mooi door de liefde die er als een rode draad doorheen loopt. Ik hou van boeken die levens beschrijven en waar mensen niet alleen maar goede dingen doen en de juiste beslissingen nemen.
Esthertje
Esthertje
Jaren zonder zomer is een heftig verhaal dat me heeft geraakt. Hier en daar zit er meer spanning in dan in menig thriller die ik heb gelezen. Zelfs na het lezen laat het verhaal me niet los. Lezen dus! Zo snel mogelijk!
Alex
Alex
Wow, wat een aangrijpend verhaal! Vanaf de eerste pagina werd ik het verhaal binnen gesleurd en beleefde ik alles alsof ik erbij was! Je voelt de liefde tussen de twee hoofdpersonen, maar ook de vreselijkheden uit het verleden die soms heel erg heftig zijn. Het verhaal heeft de ene na de andere verrassende plotwending, waardoor ik niet kon stoppen met lezen. Ik heb enorm genoten van dit boek en raad het iedereen aan! Als het verfilmd zou worden, dan ben ik de eerste die een kaartje koopt! ⁣
Eva H
Eva H

"En jij bent mooier dan alle vrouwen vanavond in Havana. En er zal vanavond in Havana geen man zijn die niet jaloers op mij is als hij jou aan mijn arm ziet."

Santiago, De jaren zonder zomer
jerrad

De auteur


De passie voor bijzondere verhalen heeft Jerrad al vanaf jonge leeftijd. Boeken en films werden verslonden. En dat worden ze nog steeds. Het zelf creëren van verhalen bleek echter een nog aangenamere bezigheid. Om hierbij maximaal te moeten putten uit zijn verbeeldingskracht en creativiteit, geeft hij de voorkeur aan verhalen die zich buiten Nederland afspelen, in omgevingen die hij niet als zijn broekzak kent, en met mensen die hij niet op straat ontmoet of al jarenlang tot zijn vriendenkring rekent.

Doel van het schrijven is lezers vermaken met beeldende vertellingen over alledaagse en vooral niet alledaagse personages die zich in romantische, hartbrekende, ongewone of spannende situaties bevinden. Liefde, conflicten, verdriet, strijdlust, wilskracht, maar ook humor en onverwachte wendingen maken altijd deel uit van zijn verhalen.

Na de romans Het begin, De jaren zonder zomer en November, werkt Jerrad momenteel aan een nieuwe roman.

Jerrad is vader van twee kinderen en woont in Zoetermeer.

"Als hij naast me staat, sla ik een arm om die van hem. We glimlachen naar elkaar. De zon doet zijn natte gezicht en haar mooi glanzen. Hij kijkt recht in mijn ogen, ik in die van hem. We zeggen niks. We glimlachen zelfs niet. En toch is het een moment dat ik niet snel zal vergeten."

Allison, De jaren zonder zomer

Of lees...

Jerrad Hoff - Sant'Anna

Liever spanning?

Jerrad Hoff - Lage winterzon

"Pak mijn hand en laten we samen een nieuw leven binnenstappen. Ik kan niet ongedaan maken wat je is aangedaan, of je dat zelfs maar doen vergeten. Wat ik wel kan doen is van je houden met heel mijn hart, heel mijn ziel, elke dag weer, voor de rest van onze levens. Geef ons een kans, Allison."

Santiago, De jaren zonder zomer

De jaren zonder zomer kopen

Bestel online of koop/bestel in de boekhandel van jouw keuze

Online

Onderaan deze pagina kun je zowel de paperback als het ebook bestellen. Je kunt o.a. betalen met iDeal, creditcard, Paypal of bankoverschrijving.

De paperback heeft een levertijd van 2 à 3 werkdagen. Het ebook kan na betaling direct worden gedownload. Bestellingen worden door boekenbestellen.nl afgehandeld.

Je kunt de paperback ook bestellen bij online boekhandels zoals paagman.nl, libris.nl, bruna.nl, bol.com en bazarow.com. Er gelden dan wel langere levertijden.

Boekhandel

Indien de paperback niet voorradig is bij de boekhandel van jouw keuze, dan kan de winkel die met onderstaande gegevens voor je bestellen.

Titel:  De jaren zonder zomer
Auteur: Jerrad Hoff
Taal: Nederlands
Pagina’s: 348
Uitvoering: Paperback
Afmetingen:  148 x 210 mm
Verschijningsdatum: december 2023
ISBN: 9789464816198
Nur: 301, 343

©Jerrad Hoff | Website: JHB