Juni 2010, Los Angeles.


Jerrad Hoff - Waar de wolken eindigen

Het dagelijks leven in het centrum van de Amerikaanse filmindustrie wordt ruw verstoord als de steenrijke Roma systematisch toonaangevende bedrijven begint over te nemen. Behalve geld gebruikt de jonge vrouw ook moeiteloos chantage en seks om het machtigste bedrijf in Hollywood te realiseren.
Tegelijkertijd verschijnt de wulpse Morgan, die haar zinnen heeft gezet op de supersterren uit de filmindustrie, ook in de Stad van de Engelen. Zonder blikken of blozen gooit de jonge vrouw al haar charmes in de strijd om de beroemdste mannen en vrouwen in Hollywood tussen de lakens te krijgen.

Niets is echter wat het lijkt.

“Vierentwintig jaren telt ons bestaan sinds vandaag. Een leven dat voor driekwart is gevuld met eenzaamheid, verdriet, pijn en wreedheden die ons voorgoed hebben getekend. De diepste littekens zijn echter onzichtbaar voor het oog. Ze zijn in onze zielen gekerfd, net als onze wrok.”

Twee vrouwen met een verleden en een onstilbare wraakzucht.
Hollywood zal nooit meer hetzelfde zijn.

"Hou op met jammeren. Alsjeblieft zeg. Zolang je doet wat ik wil, met de inzet en overtuiging die ik wil, hoeft niemand te weten wie Jack Brodnax echt is. Maar stel me eenmaal teleur en het luizenleventje zoals je dat kent, zal op slag een regelrechte hel worden. In de gevangenis doen ze echt hele, hele akelige dingen met smeerpijpen zoals jij. Iedere dag weer. En in een celstraf van twintig tot dertig jaar zitten heel wat dagen."

Roma, Waar de wolken eindigen

Wat de lezers hebben te zeggen

Heb je het boek ook gelezen en wil je jouw mening delen? Stuur die dan via het contactformulier!

Een nieuwe thriller van Jerrad Hoff en wat voor één! Weer een totaal ander soort thriller dan je gewend bent, maar ik vind hem steengoed. Heftig, spannend, verwarrend, emotioneel en zelfs luguber zijn woorden die dit boek goed beschrijven. Ik kon niet stoppen met lezen! De personages en de omgeving worden, in een prettige schrijfstijl, goed uitgeschreven waardoor je alles voor je ziet. De constante spanning, de vragen die je krijgt gedurende het boek en waar langzaam steeds antwoorden op komen maken het heerlijk om te lezen. Ik ben absoluut fan van de boeken van Jerrad Hoff. Of het nou om een roman of een thriller gaat, hij weet hoe hij een boek moet schrijven!
Joyinbooks
Joyinbooks

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Wie al eerder een boek van Jerrad las, weet dat hij een voorkeur heeft voor harde scenes. Jerrad zal de waarheid niet verbloemen en dat doet hij in dit boek opnieuw niet. Misbruik en geweld komen aanbod en hierin gaat Jerrad ver om de lezer mee te nemen in de ervaring. Het boek bevat ook een aantal seksscenes waarbij ‘Fifty Shades of Grey’ niets is. Ook in de geweldscenes gaat Jerrad ver, waardoor je af en toe echt heftige stukken leest. Maar voor mij is dit juist een van de beste dingen aan de schrijfstijl van Jerrad. Hij maakt niet mooi wat niet mooi is. De scenes die gaan over de verliefdheid van Roma zet hij juist ontzettend mooi neer. Hierdoor ontstaat er een duidelijk contrast.
Daphne Donkers
Daphne Donkers

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Wat een boek, wat een auteur!! Dit is nu al het tweede boek dat ik lees van Jerrad en het is de tweede keer dat ik het einde met tranen lees. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het boek bijna had weggelegd. Dit kwam omdat er vooral in het begin hele erge dingen gebeuren met minderjarige. Ook werd er enorm veel gescholden met hele erge namen. Maar oke ja het hoort wel bij het verhaal. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik ben blijven lezen! Want wow. ‘Waar de wolken eindigen’ is opnieuw een erg ontroerend, triest, maar ook mooi en ontzettend sterk verhaal met een belangrijke boodschap. Het thema is iets alledaags, iets wat nog steeds actueel is spijtig genoeg … Het verhaal gaat over Roma, die de filmindustrie in LA volledig op z’n kop zet en daar heeft ze een verdomd goeie reden voor. Ik kan niet meer vertellen zonder te spoilen. Dus je zult ‘m zelf moeten lezen. Het boek heeft wat langere hoofdstukken (op m’n iPad toch), maar dat is niet erg, want ze lezen allemaal zo vlot! Hoofdstukken in het heden worden afgewisseld met hoofdstukken in het verleden. Deze hoofdstukken zijn te herkennen aan de cursieve tekst. Onder het jaartal waarin het hoofdstuk zich afspeelt, staan ook quotes van bv. Eleanor Roosevelt of Bing Crosby. Leuk extraatje! Jerrad verdient zoveel meer lof en aandacht als schrijver. Ik las nog maar twee van zijn boeken, maar beide waren zo ontzettend mooi, ontroerend, speciaal! Zijn woordkeuze is soms poëtisch en hij weet met wat hij schrijft, je als lezer echt te raken. Het zijn best zware verhalen, maar ze zijn echt 100% de moeite waard!
The.reading.blonde
The.reading.blonde

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Hollywood zal waarschijnlijk nooit meer hetzelfde zijn nadat het heeft kennisgemaakt met de steenrijke en bloedmooie Roma. Zonder scrupules neemt ze bedrijven over die het haar mogelijk maken om het machtigste en invloedrijkste bedrijf in de filmindustrie te worden. Ondertussen verschijnt er nog een extreem sexy dame in de stad van de sterren, en Morgan heeft haar pijlen gericht op de supersterren van de filmwereld. Als het nodig is schroomt ze niet om haar lichaam en haar sexualiteit in te zetten, om zo de groten der aarde in haar web te krijgen. “Beiden realiseren we ons dat nu sterven niet erg is. We zijn samen. Niets kan ons meer raken. Niets kan ons meer deren.” Jerrad Hoff De twee door wreedheden getekende vrouwen met een enorme honger naar wraak, zijn de twee vrouwen die Hollywood op de grondvesten zullen laten schudden. Waar de wolken eindigen van Jerrad Hof is een spannende thriller die rauw en doortastend wordt verteld. Jerrad Hoff brengt opnieuw een slim opgezet verhaal, dat van a tot z boeit. Waar de wolken eindigen zit vol met sluwe plannen en ijskoude spelletjes waardoor je niet alleen bij het verhaal moet, maar ook graag wil, blijven. Niet in de laatste plaats door het feit dat er een enorme hoeveelheid personages in voorkomen, die allemaal een rol hebben in het verhaal en die er voor zorgen dat je de aandacht geen moment kan laten verslappen. De hoofdrolspelers zijn interessant en bij Roma en Morgan blijf je tot kort voor het einde twijfelen over hun identiteit. Hierin werd ik continu heen en weer geslingerd tussen alle vermoedens die ik daarop losliet. Jerrad Hoff heeft dit bijzonder goed neergezet en houdt deze verwarring ook lang vast. Het weerzinwekkende verleden van de belangrijkste personages roept een hoop afschuw op, en je kan niet anders dan medelijden hebben met degenen die je volgt op de weg naar wraak. In Waar de wolken eindigen blijft geen middel onbeproefd in de wraakplannen van Roma en Morgan, en heb je, ondanks alles, toch ook sympathie voor ze en voel je je tot aan de laatste letter betrokken bij het verhaal.
sheila_hjv_inbooks
sheila_hjv_inbooks

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

De tekst op de achterflap maakt dat je nieuwsgierig wordt naar het verhaal erachter. Vooral het stukje van de “onstilbare wraakzucht” maakte dat ik verder wilde lezen. Misbruik en geweld komen regelmatig terug in het boek. Scenes in het boek worden heel expliciet beschreven, soms een beetje te luguber. Je leeft echt met de personages mee en je leert de hoofdpersonage Roma erg goed kennen. Ook de personen om haar heen en de onderlinge banden worden erg uitgebreid besproken. Er komen steeds meer vragen op maar gaandeweg wordt duidelijk waarom dingen gedaan worden en wat het verhaal achter alle gebeurtenissen is. Het verhaal is van het begin tot het einde spannend, je wil door blijven lezen totdat je de antwoorden hebt. Maar dan zijn er weer nieuwe ontwikkelingen waardoor je blijft lezen. Er is een prettige schrijfstijl gebruikt waardoor je alles goed voor je ziet en dat neemt je mee in het verhaal. Ik was nog niet bekend met de boeken van Jerrad Hoff, maar na het lezen van dit boek wil ik er zeker meer gaan lezen.
WendyBlogt
WendyBlogt

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Waar de wolken eindigen is het derde boek van Jerrad wat ik heb gelezen en is wederom een verhaal wat me vanaf het begin heeft geboeid! Spanning, mysterie, interessante personages en gebeurtenissen (soms behoorlijk gruwelijk) maken dat je helemaal op gaat in het verhaal en nieuwsgierig blijft naar hoe het gaat aflopen. Spannend tot het einde! Van mij krijgt dit boek vier sterren!
Hanneke van Berkel-van Oudheusden
Hanneke van Berkel-van Oudheusden

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Dit verhaal gaat over Roma, een knappe en rijke vrouw. Ze wilt graag de hele filmindustrie in handen krijgen. Ze is uit op wraak. Lopende het boek wordt wel duidelijk waarom. In het begin was het even lastig met al die personages maar ik zat al snel helemaal in het boek. Het is echt een spannend boek met een grote rol voor geweld en misbruik. Ik had nog nooit iets van deze schrijver gelezen maar ik ga nu zeker meer lezen.
Cynthia
Cynthia

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

In het begin komen er zoveel personages voorbij, dat het je als lezer even begint te duizelen. Je moet dan ook echt je aandacht bij dit boek houden. De schrijfstijl is echter vlot en ieder hoofdstuk is opgedeeld in subhoofdstukken, waardoor de vaart in het verhaal blijft. Af en toe springt het verhaal terug naar het verleden waar je stukken leest uit het leven van een zeer een jonge Roma en die je zeker niet ongeraakt laten. Je blijft als lezer lang in het ongewisse wat het doel is van Roma haar overnames en wat de rol van Morgan in dit verhaal is. De spanning wordt langzaam opgebouwd, maar ruim over de helft van het verhaal komt de vaart er flink in. Alle vraagstukken die je tijdens het lezen hebt gekregen, blijven tot het einde onbeantwoord. Pas in de laatste bladzijden vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. “Jerrad Hoff heeft met ‘Waar de wolken eindigen’ een spannend, heftig, emotioneel en soms lugubere thriller geschreven waarin seks- en machtsmisbruik binnen de Amerikaanse filmindustrie centraal staat.
books.plants.breda
books.plants.breda

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Er zit een goede opbouwende spanning in wat maakt dat je midden in het verhaal komt te zitten. Je wilt weten hoe het afloopt. Wel trok er soms kippenvel over mijn lijf bij het lezen van sommige scenes, een kijkje in de keuken van de filmindustrie en het misbruik dat er voorbij komt.. hoe ver je kunt gaan om een doel te bereiken. Kan hem alleen maar aanraden en ben erg benieuwd geworden naar de rest van Jerrads boeken.
Lovingbooksnl
Lovingbooksnl

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Een heel fijne schrijfstijl en erg filmisch, als of je er bij bent. Je denkt elke keer iets meer te weten te komen, maar eigenlijk snap je niet wat er gebeurd. Het einde zag ik echt niet aankomen. De flashbacks geven er een bijzondere draai aan. Beslist een aanrader!
AnjaAA
AnjaAA
Het boek heeft een prachtige cover, heftige scènes, geweld, sex en is weer geweldig in elkaar gezet. Ook deze keer heb ik het boek in 1 nacht uitgelezen. Jerrad Hoff is een van mijn favoriete schrijvers. Hij kan zowel prachtige romans als vette thrillers schrijven en dat kan niet iedereen.
Margje
Margje

"Met een blik opzij zie ik een van hen enkele meters verderop roerloos als een standbeeld in het mulle strandzand staan. Alleen de sigaret in zijn hand beweegt af en toe naar zijn mond. Ik vraag me af of hij het wapen onder zijn jasje zal gebruiken als ik nu opsta, het water inloop en richting horizon begin te zwemmen, naar het denkbeeldige leven dat erachter op mij wacht. Misschien dat ik het op een dag toch moet proberen."

Juni 1998, Waar de wolken eindigen
jerrad

De auteur


De passie voor bijzondere verhalen heeft Jerrad al vanaf jonge leeftijd. Boeken en films werden verslonden. En dat worden ze nog steeds. Het zelf creëren van verhalen bleek echter een nog aangenamere bezigheid. Om hierbij maximaal te moeten putten uit zijn verbeeldingskracht en creativiteit, geeft hij de voorkeur aan verhalen die zich buiten Nederland afspelen, in omgevingen die hij niet als zijn broekzak kent, en met mensen die hij niet op straat ontmoet of al jarenlang tot zijn vriendenkring rekent.

Doel van het schrijven is lezers vermaken met beeldende vertellingen over alledaagse en vooral niet alledaagse personages die zich in romantische, hartbrekende, ongewone of spannende situaties bevinden. Liefde, conflicten, verdriet, strijdlust, wilskracht, maar ook humor en onverwachte wendingen maken altijd deel uit van zijn verhalen.

Na de thriller Waar de wolken eindigen en de op ware gebeurtenissen gebaseerde roman Sant’Anna, werkt Jerrad momenteel aan een roman.

Jerrad is vader van twee kinderen en woont in Zoetermeer.

"En dan wil je zeker even binnenkomen voor een afzakkertje én een vluggertje, Erg origineel hoor. Je bent inmiddels al de vierde die me dat binnen een half uur voorstelt. En dan reken ik niet die twee malloten mee die hier op het bankje meteen met me aan de gang wilden gaan."

Morgan, Waar de wolken eindigen

Ook spannend!

Jerrad Hoff - Zon van de nacht

Liever romantiek?

Jerrad Hoff - Een leven geleden

"Met rustige stappen loop ik de trap op. Bij elke trede vullen mijn ogen zich meer met tranen. Maar ik ga niet huilen, besluit ik opnieuw. Boven aangekomen, veeg ik het verdriet uit mijn ogen en laat bitterheid en haat gewillig toe. Ik haat Engeland. Ik haat pijptabak. Ik haat voorname en machtige personen. Ik haat het leven. En Kerst."

December 1999, Waar de wolken eindigen

Waar de wolken eindigen kopen

Bestel online of koop/bestel in de boekhandel van jouw keuze

Online

Onderaan deze pagina kun je zowel de paperback als het ebook bestellen. Je kunt o.a. betalen met iDeal, creditcard, Paypal of bankoverschrijving.

De paperback heeft een levertijd van 2 à 3 werkdagen. Het ebook kan na betaling direct worden gedownload. Bestellingen worden door boekenbestellen.nl afgehandeld.

Je kunt de paperback ook bestellen bij online boekhandels zoals paagman.nl, libris.nl, bruna.nl, bol.com en bazarow.com. Er gelden dan wel langere levertijden.

Boekhandel

Indien de paperback niet voorradig is bij de boekhandel van jouw keuze, dan kan de winkel die met onderstaande gegevens voor je bestellen.

Titel:  Waar de wolken eindigen
Auteur: Jerrad Hoff
Taal: Nederlands
Pagina’s: 354
Uitvoering: Paperback
Afmetingen:  145 x 210 mm
Verschijningsdatum: oktober 2020
ISBN:  978 90 903 3737 1
Nur: 305

©Jerrad Hoff | Website: JHB