De zomer van 1972


Jerrad Hoff - Een leven geleden

1972 is het jaar dat voor de 22-jarige Sarah Miller opnieuw alles voorgoed verandert.

Worstelend met verschrikkelijke gebeurtenissen uit haar jeugd besluit Sarah de zomer door te brengen op Gasparilla Island, een vredig en rustiek barrière-eilandje in de Golf van Mexico. Op een dag ontmoet ze Evan Bennett; een aantrekkelijke advocaat die na een onbekommerde jeugd een gouden toekomst tegemoet gaat bij het advocatenkantoor van zijn steenrijke ouders.

Ondanks hun compleet tegengestelde levens ontstaat algauw een bijzondere liefde tussen beiden. Terwijl de zomer op zijn eind loopt en de dag dat Sarah het eiland zal verlaten snel dichterbij komt, beginnen beiden te beseffen dat ze niet meer zonder elkaar kunnen.

Het leven heeft echter andere plannen met hen.

Vier decennia later bewijzen Sarah en Evan dat liefde een blijvende kracht kan zijn die levens voor altijd met elkaar verbindt. Echter niet op de wijze zoals ze in de zomer van 1972 droomden.

En alweer heeft het leven andere plannen met hen…

"Haar ogen glimmen, vullen zich met tranen, maar haar gezicht is kalm. Ze zegt niks, niet tegen hem, niet tegen mij. Ze kijkt alleen naar me en glimlacht lief en geruststellend. Ze weet dat ditmaal alleen een wonder haar kan redden. En wonderen bestaan niet, weten we beiden."

Sarah, Een leven geleden

Wat de lezers hebben te zeggen

Heb je het boek ook gelezen en wil je jouw mening delen? Stuur die dan via het contactformulier!

Soms krijg je een boek in handen waarvan je je na het lezen afvraagt waarom het niet bekend is bij een groot publiek. Dat geldt voor Een leven geleden, een nog onontdekt pareltje in de wereld der romans. Jerrad Hoff is een Nederlandse auteur, maar als je dat niet weet, dan zou je denken dat iemand als Nicholas Sparks of Jojo Moyes dit verhaal heeft geschreven. Het verhaal is absoluut een tranentrekker en heeft al menig lezer geraakt. Zoals Hoff de liefde tussen Sarah en Evan weet te beschrijven is hartverwarmend. Een leven geleden is dan ook een boek dat moeilijk weg te leggen is en dat erom roept om in één keer te worden uitgelezen.
De Leesclub van Alles
De Leesclub van Alles

Lees hier de volledige recensie op deleesclubvanalles.nl

Allereerst, wauw, wat een boek! Ik heb gelachen, gehuild en mijn hart liep over van alle liefde in het boek. Al vanaf het begin word je het boek ingetrokken door de fijne schrijfstijl. De schrijver gebruikt korte, mooie zinnen en beschrijft situaties gedetailleerd, waardoor je het idee krijgt dat je er zelf bij bentt. Waar Sarah verliefd was, was ik het ook. Was ze gelukkig of verdrietig, was ik het ook. Door het boek word je weer even met beide benen op de grond gezet en ben je weer dankbaar voor wat je zelf hebt. Het zijn de kleine dingen die er toe doen. Het is lang geleden dat een boek mij zo geraakt heeft. Wat had ik Sarah graag gekend!
Eline
Eline

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Een verhaal dat het hart raakt. ‘Een leven geleden’ was voor mij geen roman zoals anderen. Het is een uniek, hartverwarmend verhaal dat zo raakt dat op het moment dat je de laatste bladzijde omslaat je moet bijkomen omdat je hart overloopt van de liefde geschreven met zoveel woorden. Het heeft mij laten lachen, mij laten huilen. Maar vooral ook doen beseffen te genieten van het leven zoals het komt en de liefde te omarmen. Weinig schrijvers hebben mij met hun woorden intense emoties kunnen laten voelen. Jerrad Hoff is het gelukt. Dit verhaal, de wijze van schrijven, heeft mijn hart geraakt, om het vervolgens niet meer los te laten.
Bookaddictnl
Bookaddictnl

Lees hier de volledige recensie op bookaddict.nl

Of lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Eigenlijk heb ik maar één woord voor dit boek.... WAUW! Dit boek heeft mij tot tranen toe geroerd! Een prachtig geschreven liefdesverhaal vol met emoties. De personages zijn geweldig uitgeschreven waardoor het voelt alsof je ze allemaal persoonlijk kent. Dit verhaal heeft mij diep geroerd, mij laten huilen en laten lachen maar bovenal laten beseffen dat je van het leven en van de liefde moet genieten zolang het kan!
Joyinbooks
Joyinbooks

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Hou je zakdoek maar bij de hand. Deze roman is een heel mooi liefdesverhaal dat me heel erg geraakt heeft. De liefde die beschreven wordt tussen Sarah en Evan, maar even goed tussen Sarah en haar moeder(s), haar dochter en de andere belangrijke personen in hun leven was zo ontroerend en hartverwarmend. Liefde, hartstocht, humor, verdriet,... zijn de ingrediënten van dit mooie verhaal. Ik heb het boek virtueel dichtgeklapt met de tranen in mijn ogen.
Marieke
Marieke

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Voor de liefhebbers van Nicholas Sparks en Jojo Moyes! Wat een ontzettend mooi verhaal is Een leven geleden geschreven door de Nederlandse auteur Jerrad Hoff. Het verhaal speelt zich grotendeels af op een zonovergoten eiland in Florida en is zeer beeldend geschreven. Al lezende zag ik mijzelf heerlijk zitten op het mooie strand aan de Golf van Mexico en hoorde ik de zee ruisen. Een leven geleden is een liefdesverhaal à la Nicholas Sparks en Jojo Moyes. Het verhaal pakt je vanaf de eerste bladzijde en laat je niet meer los. Een verhaal vol vreugde, liefde, maar ook verdriet. Een lovestory om nooit te vergeten. Heel, heel mooi.
Paula
Paula

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Het boek is niet te vergelijken met een eerder boek wat ik van Jerrad Hoff heb gelezen, dat was meer een actiefilm in een papieren versie. Dit is een verhaal waar je echt met een gerust hart jezelf in kunt verliezen. De schrijfwijze is vlot en het taalgebruik duidelijk, geen ingewikkelde zinnen. De hoofstukken zijn vrij lang maar eigenlijk merk je daar weinig van. Door de combinatie van prettige schrijfstijl en mooi verhaal met veel fijne personages kijk ik zeer uit naar “Een leven lang “, het vervolg!
Sandra
Sandra

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Het verhaal van Sarah en Evan heeft meteen mijn aandacht, zo mooi, zo puur, zo romantisch, zo hardverwamend maar tegelijkertijd hardverscheurend. Wil heel veel over Een leven geleden vertellen maar alles zou het verhaal te kort doen. Dit boek verdient zoveel meer.. Dus kan ik maar één tip geven: Mensen, lees dit boek! Staande ovatie voor Jerrad.
De boekenkast van Bianca
De boekenkast van Bianca

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Het is een romantisch verhaal over ware liefde, maar voelt voor mij bijna aan als een sprookje. Een sprookje waarin de onvoorwaardelijke liefde van Evan en Sarah centraal staat. Sprookjes lopen vaak goed af. Ik ga niet verklappen of dat bij dit boek ook het geval is. Dat zou te veel van het leesplezier wegnemen als je dit boek nog niet hebt gelezen. Ben je fan van chicklits en romantische verhalen, dan moet je deze zeker gelezen hebben! Zet het boek bovenaan op je tbr-list!
Esther van Gulik
Esther van Gulik

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Een leven geleden is een boek van Jerrad Hoff en een roman in tegenstelling tot de eerdere boeken die ik van hem heb gelezen. Maar Jerrad heeft met dit boek bewezen dat hij niet alleen een goede thriller kan schrijven maar ook een prachtige hartverwarmende roman. Het is echt een boek over ware liefde en het leven.
Daffie1411
Daffie1411

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Jerrad beschrijft alles zo uitgebreid dat het voelt alsof je er zelf bij bent. Je maakt het van zo dichtbij mee. De omgeving en de plaatsen waar ze leven en naartoe reizen. Hoe Sarah en Evan mekaar leren kennen en hun passionele liefde voor mekaar. Dat is allemaal zo mooi en intens beschreven. Terwijl ik het las, wou ik dat ik ook zo’n liefde beleefd had…
Books and Words
Books and Words

Lees hier de volledige recensie op wordsandbooks.be

Wat een prachtige, ontroerende liefdesroman. De opbouw is heel rustig, waarbij de lezer de kans krijgt om alles goed in zich op te nemen. Je wordt zo in het verhaal gezogen dat je bij een onderbreking weer even moet omschakelen naar je eigen realiteit. Hoewel er heftige thema’s aan bod komen, zoals huiselijk geweld, omgaan met een trauma en de donor problematiek, blijft het verhaal luchtig door de vrolijkheid en romantiek die van de bladzijden spat. Zo ontroerend en aangrijpend dat je de tissues het beste bij de hand kunt houden.
Ideke
Ideke

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

Prachtig boek... Een heel bijzonder verhaal, het raakt je en het maakt je nieuwsgierig. Emoties worden heel mooi beschreven, soms zelfs zo mooi dat je zelf ook emotioneel word. Het is hartverscheurend mooi hoe de gevoelens in dit verhaal zitten. Je beleeft het verhaal alsof je Sarah zelf bent. Dit is een van de mooiste boeken of misschien wel het mooiste boek wat ik ooit heb gelezen. Fantastisch, zeker een verfilming waard!!
Manuela
Manuela
Ik heb dit boek op aanraden van een vriendin gelezen en ik kan niet anders zeggen dan dat het me buitengewoon aangenaam heeft verrast. Niet alleen is het erg goed geschreven, waardoor personages en omgeving als in een film tot leven komen, maar ook het verhaal is heel erg mooi. Het raakt en ontroert, terwijl er ook veel ruimte is voor humor. Eenmaal begonnen met lezen kon ik niet meer stoppen. Een aanrader voor iedereen (vrouwen en mannen) die een mooi en aangrijpend verhaal willen lezen over liefde!
Lezerr
Lezerr
Dit is een verhaal over ware liefde. Het boek leest als een film en de personages zijn zo uitgewerkt dat je het idee hebt dat je hen in werkelijkheid kent. Het verhaal is ontroerend en krachtig tegelijk en de schrijver heeft dit alles zeer beeldend verteld. Kortom een boek waarin je jezelf kunt verliezen en als het uit is wil je een ticket kopen naar Boca Grande om het met eigen ogen te aanschouwen!
SonjaSophia
SonjaSophia
Wat een heerlijk boek om te lezen. Mooi geschreven en zo romantisch. Een mooi verhaal waarin je je helemaal in kan verliezen. Ik hoop op een tweede boek van Jerrad Hoff.
nmdj
nmdj
Romantisch, meeslepend. Je waant je in die tijd! Goed geschreven! Een heerlijk boek! Wachten op het volgende boek!
RubyGail
RubyGail
Ik heb het boek net binnen en in 1 ruk uitgelezen. Wat een mooi verhaal. Erg gedetailleerd beschreven. Schrijver weet waar hij het over heeft. Zeker een aanrader voor iemand die van een goede roman houdt.
Redhunt
Redhunt
Wat heb ik er van genoten, een verhaal waarbij je hardop moet lachen maar ook een waarbij je een dikke keel krijgt. Ik ben heel benieuwd naar jouw andere boeken.
Amanda
Amanda
De schrijfstijl is heel toegankelijk en vaak heel beeldend zodat je jezelf op het strand ziet staan. Het verhaal las enorm vlot en stak goed in elkaar qua opbouw. Het afwisselen van het heden naar verleden vond ik heel mooi gedaan. Door het verspringen in de tijd krijg je de geschiedenis van Sarah mee krijg je meer een beeld van wat zij heeft meegemaakt en waarom ze reageert in bepaalde situaties. Ze zit vol liefde en straalt dit ook uit.
Shannah Bielen
Shannah Bielen
Geweldig boek! Leest makkelijk waardoor het moeilijk is om het boek opzij te leggen. Goed en boeiend verhaal. Inmiddels twee keer gelezen. En is de opmerking "sterk spul, hé" wel op zijn plaats.
Dennis van Rooijen
Dennis van Rooijen
Echte goede meeslepende verhalen zijn moeilijk te schrijven. Ze worden al snel saai en gaan vervelen. Jerrad Hoff is erin geslaagd om een prachtig boek over echte liefde te schrijven met zo'n meeslepend verhaal dat dit echt van top niveau is. Absoluut geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Je leest het boek alsof je het zelf beleeft. Zo mooi, gedetailleerd en herkenbaar wordt er geschreven en beschreven. Het is een prachtig boek wat je echt gelezen moet hebben. Het verhaal laat je beseffen wat echte liefde is en hoe geweldig mooi dit kan zijn. Dit mag je gewoon echt niet missen!
Marloes v/d Werf
Marloes v/d Werf
WAUW! Eindelijk weer een mooi ouderwets liefdesverhaal waarin je meegesleept wordt met alle personages. Echte aanrader! Ontroerend geschreven door de auteur! Ik kijk al uit naar t volgende boek!
Edithmona
Edithmona
Het verhaal bevat veel humor, is tranentrekkend en zo realistisch geschreven dat je gelooft dat het waar gebeurd is. Ook de verschillende plaatsen waar het zich afspeelt worden gedetailleerd beschreven. Na het lezen van dit boek weet je dat ware liefde echt bestaat. Het is een aanrader voor iedereen, ook voor mensen die niet zo vaak boeken lezen zoals ik.
JudithR
JudithR
Dit is een heel mooi boek. Het voert je mee in een heftige liefdesgeschiedenis. De schrijver vertelt het ontroerende verhaal uitgebreid en met veel humor. Ook heel geschikt voor mannelijke lezers.
Readery
Readery
Een prachtig verhaal. Beeldend geschreven, je waant je in een andere wereld. Een mooie roman om lekker bij weg te dromen. Een aanrader voor iedereen die van mooie verhalen en romantiek houdt.
AnjaAA
AnjaAA
Een leven geleden van Jerrad Hoff is absoluut een prachtig mooi liefdes verhaal over ware liefde, de mooie maar ook verdrietige kanten daarvan. Naast romantiek en liefde zit er ook zeker humor in verwerkt en heb ik genoten van de grappige uitspraken van met name het hoofdpersonage Sarah. Het verhaal heeft me geraakt, meegenomen en absoluut ontroerd.
Hanneke van Berkel-van Oudheusden
Hanneke van Berkel-van Oudheusden

"Bijna een jaar later stond ik op een ochtend in de badkamer, starend in de spiegel. Mijn gezicht was dat van iemand zonder hoop, zonder verwachtingen van het leven, van iemand die zojuist had ontdekt dat ze tot haar dood alleen op een verlaten eiland zal verblijven."

Sarah, Een leven geleden
jerrad

De auteur


De passie voor bijzondere verhalen heeft Jerrad al vanaf jonge leeftijd. Boeken en films werden verslonden. En dat worden ze nog steeds. Het zelf creëren van verhalen bleek echter een nog aangenamere bezigheid. Om hierbij maximaal te moeten putten uit zijn verbeeldingskracht en creativiteit, geeft hij de voorkeur aan verhalen die zich buiten Nederland afspelen, in omgevingen die hij niet als zijn broekzak kent, en met mensen die hij niet op straat ontmoet of al jarenlang tot zijn vriendenkring rekent.

Doel van het schrijven is lezers vermaken met beeldende vertellingen over alledaagse en vooral niet alledaagse personages die zich in romantische, hartbrekende, ongewone of spannende situaties bevinden. Liefde, conflicten, verdriet, strijdlust, wilskracht, maar ook humor en onverwachte wendingen maken altijd deel uit van zijn verhalen.

Na de romans Het begin, De jaren zonder zomer en November, werkt Jerrad momenteel aan een nieuwe roman.

Jerrad is vader van twee kinderen en woont in Zoetermeer.

"Dat weet ik, Sarah. Ik heb ook geen zomerliefde in gedachten, maar eentje voor de rest van ons leven."

Evan, Een leven geleden

Lees deel 2

Jerrad Hoff - Een leven lang

Of lees...

Jerrad Hoff - Sant'Anna

"Geen verdriet om het leven dat we niet hebben gehad, maar vier de tijd die ons samen is gegeven."

Evan, Een leven geleden

Een leven geleden kopen

Bestel online of koop/bestel in de boekhandel van jouw keuze

Online

Onderaan deze pagina kun je zowel de paperback als het ebook bestellen. Je kunt o.a. betalen met iDeal, creditcard, Paypal of bankoverschrijving.

De paperback heeft een levertijd van 2 à 3 werkdagen. Het ebook kan na betaling direct worden gedownload. Bestellingen worden door boekenbestellen.nl afgehandeld.

Je kunt de paperback ook bestellen bij online boekhandels zoals paagman.nl, libris.nl, bruna.nl, bol.com en bazarow.com. Er gelden dan wel langere levertijden.

Boekhandel

Indien de paperback niet voorradig is bij de boekhandel van jouw keuze, dan kan de winkel die met onderstaande gegevens voor je bestellen.

Titel:  Een leven geleden
Auteur: Jerrad Hoff
Taal: Nederlands
Pagina’s: 393
Uitvoering: Paperback
Afmetingen:  145 x 210 mm
Verschijningsdatum: juni 2018, nieuwe druk april 2021
ISBN:  9789082875003
Nur: 300, 343

©Jerrad Hoff | Website: JHB