De zomer van 1972


Jerrad Hoff - Een leven geleden

Sarah Miller, een wat in zichzelf gekeerde jonge vrouw die dagelijks door de herinneringen aan haar gewelddadige vader wordt achtervolgt, huurt voor drie maanden een zomerhuisje op Gasparilla Island.

Het barrière eilandje in de Golf van Mexico zal echter niet het decor worden van een exotische zonvakantie, maar de plek waar ze in een alles of niets poging wil proberen haar leven weer op de rails  te krijgen door de verschrikkingen uit haar jeugd op papier te zetten.

Dan ontmoet ze op een dag Evan Bennett, een beginnende advocaat die na een onbekommerde jeugd een gouden toekomst tegemoet gaat in het advocatenkantoor van zijn steenrijke ouders in Tampa.

Ondanks hun compleet tegengestelde levens vallen beiden al snel voor elkaar. Er ontstaat een diepe liefde tussen hen. Terwijl de dag dat Sarah het eiland weer zal verlaten snel nadert, beginnen beiden met het moment meer te beseffen dat ze niet meer zonder elkaar kunnen.

Het leven heeft echter geheel andere plannen met hen. Maar wat voorbestemd is, vindt meestal wel een weg…

"Haar ogen glimmen, vullen zich met tranen, maar haar gezicht is kalm. Ze zegt niks, niet tegen hem, niet tegen mij. Ze kijkt alleen naar me en glimlacht lief en geruststellend. Ze weet dat ditmaal alleen een wonder haar kan redden. En wonderen bestaan niet, weten we beiden."

Sarah, Een leven geleden

Wat de lezers hebben te zeggen

Heb je het boek ook gelezen en wil je jouw mening delen? Stuur die dan via het contactformulier!

ElineAllereerst, wauw, wat een boek! Ik heb gelachen, gehuild en mijn hart liep over van alle liefde in het boek. Al vanaf het begin word je het boek ingetrokken door de fijne schrijfstijl. De schrijver gebruikt korte, mooie zinnen en beschrijft situaties gedetailleerd, waardoor je het idee krijgt dat je er zelf bij bentt. Waar Sarah verliefd was, was ik het ook. Was ze gelukkig of verdrietig, was ik het ook. Door het boek word je weer even met beide benen op de grond gezet en ben je weer dankbaar voor wat je zelf hebt. Het zijn de kleine dingen die er toe doen. Het is lang geleden dat een boek mij zo geraakt heeft. Wat had ik Sarah graag gekend!
Eline

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

BookaddictnlEen verhaal dat het hart raakt. ‘Een leven geleden’ was voor mij geen roman zoals anderen. Het is een uniek, hartverwarmend verhaal dat zo raakt dat op het moment dat je de laatste bladzijde omslaat je moet bijkomen omdat je hart overloopt van de liefde geschreven met zoveel woorden. Het heeft mij laten lachen, mij laten huilen. Maar vooral ook doen beseffen te genieten van het leven zoals het komt en de liefde te omarmen. Weinig schrijvers hebben mij met hun woorden intense emoties kunnen laten voelen. Jerrad Hoff is het gelukt. Dit verhaal, de wijze van schrijven, heeft mijn hart geraakt, om het vervolgens niet meer los te laten.
Bookaddictnl

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

JoyinbooksEigenlijk heb ik maar één woord voor dit boek.... WAUW! Dit boek heeft mij tot tranen toe geroerd! Een prachtig geschreven liefdesverhaal vol met emoties. De personages zijn geweldig uitgeschreven waardoor het voelt alsof je ze allemaal persoonlijk kent. Dit verhaal heeft mij diep geroerd, mij laten huilen en laten lachen maar bovenal laten beseffen dat je van het leven en van de liefde moet genieten zolang het kan!
Joyinbooks

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

MariekeHou je zakdoek maar bij de hand. Deze roman is een heel mooi liefdesverhaal dat me heel erg geraakt heeft. De liefde die beschreven wordt tussen Sarah en Evan, maar even goed tussen Sarah en haar moeder(s), haar dochter en de andere belangrijke personen in hun leven was zo ontroerend en hartverwarmend. Liefde, hartstocht, humor, verdriet,... zijn de ingrediënten van dit mooie verhaal. Ik heb het boek virtueel dichtgeklapt met de tranen in mijn ogen.
Marieke

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

PaulaVoor de liefhebbers van Nicholas Sparks en Jojo Moyes! Wat een ontzettend mooi verhaal is Een leven geleden geschreven door de Nederlandse auteur Jerrad Hoff. Het verhaal speelt zich grotendeels af op een zonovergoten eiland in Florida en is zeer beeldend geschreven. Al lezende zag ik mijzelf heerlijk zitten op het mooie strand aan de Golf van Mexico en hoorde ik de zee ruisen. Een leven geleden is een liefdesverhaal à la Nicholas Sparks en Jojo Moyes. Het verhaal pakt je vanaf de eerste bladzijde en laat je niet meer los. Een verhaal vol vreugde, liefde, maar ook verdriet. Een lovestory om nooit te vergeten. Heel, heel mooi.
Paula

Lees hier de volledige recensie op hebban.nl

ManuelaPrachtig boek... Een heel bijzonder verhaal, het raakt je en het maakt je nieuwsgierig. Emoties worden heel mooi beschreven, soms zelfs zo mooi dat je zelf ook emotioneel word. Het is hartverscheurend mooi hoe de gevoelens in dit verhaal zitten. Je beleeft het verhaal alsof je Sarah zelf bent. Dit is een van de mooiste boeken of misschien wel het mooiste boek wat ik ooit heb gelezen. Fantastisch, zeker een verfilming waard!!
Manuela
LezerrIk heb dit boek op aanraden van een vriendin gelezen en ik kan niet anders zeggen dan dat het me buitengewoon aangenaam heeft verrast. Niet alleen is het erg goed geschreven, waardoor personages en omgeving als in een film tot leven komen, maar ook het verhaal is heel erg mooi. Het raakt en ontroert, terwijl er ook veel ruimte is voor humor. Eenmaal begonnen met lezen kon ik niet meer stoppen. Een aanrader voor iedereen (vrouwen en mannen) die een mooi en aangrijpend verhaal willen lezen over liefde!
Lezerr
SonjaSophiaDit is een verhaal over ware liefde. Het boek leest als een film en de personages zijn zo uitgewerkt dat je het idee hebt dat je hen in werkelijkheid kent. Het verhaal is ontroerend en krachtig tegelijk en de schrijver heeft dit alles zeer beeldend verteld. Kortom een boek waarin je jezelf kunt verliezen en als het uit is wil je een ticket kopen naar Boca Grande om het met eigen ogen te aanschouwen!
SonjaSophia
nmdjWat een heerlijk boek om te lezen. Mooi geschreven en zo romantisch. Een mooi verhaal waarin je je helemaal in kan verliezen. Ik hoop op een tweede boek van Jerrad Hoff.
nmdj
RubyGailRomantisch, meeslepend. Je waant je in die tijd! Goed geschreven! Een heerlijk boek! Wachten op het volgende boek!
RubyGail
RedhuntIk heb het boek net binnen en in 1 ruk uitgelezen. Wat een mooi verhaal. Erg gedetailleerd beschreven. Schrijver weet waar hij het over heeft. Zeker een aanrader voor iemand die van een goede roman houdt.
Redhunt
AmandaWat heb ik er van genoten, een verhaal waarbij je hardop moet lachen maar ook een waarbij je een dikke keel krijgt. Ik ben heel benieuwd naar jouw andere boeken.
Amanda
Dennis van RooijenGeweldig boek! Leest makkelijk waardoor het moeilijk is om het boek opzij te leggen. Goed en boeiend verhaal. Inmiddels twee keer gelezen. En is de opmerking "sterk spul, hé" wel op zijn plaats.
Dennis van Rooijen
Marloes v/d WerfEchte goede meeslepende verhalen zijn moeilijk te schrijven. Ze worden al snel saai en gaan vervelen. Jerrad Hoff is erin geslaagd om een prachtig boek over echte liefde te schrijven met zo'n meeslepend verhaal dat dit echt van top niveau is. Absoluut geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Je leest het boek alsof je het zelf beleeft. Zo mooi, gedetailleerd en herkenbaar wordt er geschreven en beschreven. Het is een prachtig boek wat je echt gelezen moet hebben. Het verhaal laat je beseffen wat echte liefde is en hoe geweldig mooi dit kan zijn. Dit mag je gewoon echt niet missen!
Marloes v/d Werf
EdithmonaWAUW! Eindelijk weer een mooi ouderwets liefdesverhaal waarin je meegesleept wordt met alle personages. Echte aanrader! Ontroerend geschreven door de auteur! Ik kijk al uit naar t volgende boek!
Edithmona
JudithRHet verhaal bevat veel humor, is tranentrekkend en zo realistisch geschreven dat je gelooft dat het waar gebeurd is. Ook de verschillende plaatsen waar het zich afspeelt worden gedetailleerd beschreven. Na het lezen van dit boek weet je dat ware liefde echt bestaat. Het is een aanrader voor iedereen, ook voor mensen die niet zo vaak boeken lezen zoals ik.
JudithR
ReaderyDit is een heel mooi boek. Het voert je mee in een heftige liefdesgeschiedenis. De schrijver vertelt het ontroerende verhaal uitgebreid en met veel humor. Ook heel geschikt voor mannelijke lezers.
Readery
AnjaAAEen prachtig verhaal. Beeldend geschreven, je waant je in een andere wereld. Een mooie roman om lekker bij weg te dromen. Een aanrader voor iedereen die van mooie verhalen en romantiek houdt.
AnjaAA

"Bijna een jaar later stond ik op een ochtend in de badkamer, starend in de spiegel. Mijn gezicht was dat van iemand zonder hoop, zonder verwachtingen van het leven, van iemand die zojuist had ontdekt dat ze tot haar dood alleen op een verlaten eiland zal verblijven."

Sarah, Een leven geleden
Jerrad Hoff

De auteur


De passie voor bijzondere verhalen heeft Jerrad al vanaf jonge leeftijd. Boeken en films werden verslonden. En dat worden ze nog steeds. Het zelf creëren van verhalen bleek echter een nog aangenamere bezigheid. Om hierbij maximaal te moeten putten uit zijn verbeeldingskracht en creativiteit, geeft hij de voorkeur aan verhalen die zich buiten Nederland afspelen, in omgevingen die hij niet als zijn broekzak kent, en met mensen die hij niet op straat ontmoet of al jarenlang tot zijn vriendenkring rekent.

Doel van het schrijven is lezers vermaken met beeldende vertellingen over alledaagse en vooral niet alledaagse personages die zich in romantische, hartbrekende, ongewone of spannende situaties bevinden. Liefde, conflicten, verdriet, strijdlust, wilskracht, maar ook humor en onverwachte wendingen maken altijd deel uit van zijn verhalen.

Zon van de nacht is het eerste deel van de reeks over de zonderlinge Madeline Dawson, Dag van de zon het tweede deel. Momenteel werkt Jerrad aan Een leven lang, het vervolg op Een leven geleden.

Jerrad is vader van twee kinderen en woont in Zoetermeer.

"Dat weet ik, Sarah. Ik heb ook geen zomerliefde in gedachten, maar eentje voor de rest van ons leven."

Evan, Een leven geleden

Liever spanning?

Jerrad Hoff - Zon van de nacht

"Geen verdriet om het leven dat we niet hebben gehad, maar vier de tijd die ons samen is gegeven."

Evan, Een leven geleden

Een leven geleden kopen

Bestel online of koop/bestel in de boekhandel van jouw keuze

Online

Voor de snelste levering van de paperback klik je hier. Je wordt dan naar de website van boekenbestellen.nl gebracht en kunt o.a. betalen met iDeal, AfterPay, creditcard en Paypal.

Als je liever een ebook hebt, klik dan hier. Je wordt dan naar de website van boekenbestellen.nl gebracht en kunt het ebook direct downloaden. Betaalmethodes zijn o.a. iDeal, AfterPay, creditcard en Paypal.

Uiteraard kun je de paperback ook bestellen bij online boekhandels zoals bruna.nl, libris.nl en bol.com.

Boekhandel

Indien het boek niet voorradig is bij een van de circa 2500 Nederlandse boekhandels, dan kan de boekhandel deze met onderstaande ISBN gegevens voor je bestellen.

Titel:  Een leven geleden
Auteur: Jerrad Hoff
Taal: Nederlands
Pagina’s: 378
Uitvoering: Paperback
Afmetingen:  145 x 210 mm
Verschijningsdatum: juni 2018
ISBN:  9789082875003
Nur: 300, 343

Jerrad Hoff ©2019 | Website: JHB